Додик: Покушај да се испровоцира нови егзодус Срба са КиМ

Председавајући и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је" Срни" да је операција специјалних снага РОСУ озбиљан ударац на крхки мир на Косову и Метохији и да не може бити толерисана ни од нечега што се зове међународна заједница, која је присутна у овој јужној српској покрајини, преноси РТРС.

Милорад  Додик истиче да Србија има право да штити свој народ, који је остао незаштићен чак и од међународних снага које би требало да и њима, као и Албанцима на Косову и Метохији, гарантују безбедност.

"Образложења да је јутрошњи упад на север Косова и Метохије у функцији борбе против криминала су несмислен, јер да би се појединци привели правди не морате да дижете специјалне јединице са дугим цијевима које узнемире све становништво на Косову и Метохији", истакао је Додик.

Посебно чудним оценио је образложење да су на тај начин хапшени припадници полиције.

"Они су могли бити ухапшени мирно на својим радним местима, ако је било основа за њихово хапшење. Зато је потпуно јасно да овде није реч о борби против криминала. Ово је борба против останка Срба на Косову и Метохији и покушај да се испровоцира њихов нови егзодус", закључио је Додик.

Цвијановић: Још једна у низу провокација власти у Приштини

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је операција специјалних снага РОСУ на северу Косова и Метохије још једна у низу провокација коју приређује власт у Приштини, истичући да је самопроглашено Косово озбиљан узрок нестабилности на простору западног Балкана.

"Да је у питању борба против криминала онда би се таква акција водила на другачији начин, овако све упућује да је реч о политичкој акцији уз употребу силе чиме се шаљу јасне поруке Србима да неће имати мира на Косову и Метохији", рекла је Цвијановићева за Срну

Према њеним речима, реакције међународног фактора су опет изостале или су по правилу млаке, као што је био случај и са увођењем такси и бројних других акција Приштине.

"За осуду је и њихова запаљива, ратнохушкашка реторика препуна мржње коју упорно шаљу и према Србији и према Републици Српској. Ни о тој реторици никад не говоре странци, али нама упорно држе лекције о свему што изјавимо", нагласила је Цвијановићева.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво