Хан: ЕУ преговара са Србијом, решити питање дијалога

Европски комесар за проширење Јоханес Хан рекао је да је Европска унија успела последњих година да врати Западни Балкан "у колосек", наводећи да је Унија започела преговоре о чланству са Србијом, иако још треба решити ситуацију око дијалога са Приштином.

Хан је у том контексту у интервјуу за шпански "Мундо" као пример навео и Северну Македонију за коју је рекао да је била "на рубу пропасти", али да је успела да стане на ноге.

"Општи закључак је да су постигнути кораци напред. То би, наравно, могло да буде брже. Следеће недеље даћемо мишљење о БиХ која највише заостаје. Важно је да наши партнери знају да ако испуњавају услове, ми ћемо такође испунити наша обећања", рекао је Хан.

Према његовим речима, на почетку правног поступка за проширење ЕУ дошло је до неспоразума када је председник Европске Комисије Жан Клод Јункер изјавио да до краја његовог мандата у ЕУ неће бити нових чланица.

"То није била одлука већ констатација. Свако ко је упознат са овим процедурама зна да је то логично, да придруживање није могуће пре 2020. године", рекао је Хан.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво