Српска листа: Опозиција да покаже одговорност према држави и Србима на КиМ

Српски народ на Косову и Метохији очекује да ће предстојећа седница Скупштине Србије бити прилика да се најширој јавности обелодани шта је све наша држава учинила по питању заштите и опстанка Срба у јужној српској покрајини, поручују из Српске листе. Истичу да "лажи Бошка Обрадовића и осталих самозваних лидера српске опозиције не могу поништити оно чему смо свакога дана овде сведоци".

Српска листа наводи да Срби на КиМ из дана у дан, зато што су за то егзистенцијално заинтересовани, прате шта све Србија, након година гурања косметског питања под тепих, чини да би био осигуран њихов опстанак на вековним огњиштима.

Додају да "читава војска Бошка Обрадовића не би могла да лажима избрише резултате председника Вучића".

"Колико Обрадовићева реч овде значи сведочи и чињеница да Обрадовић не би ни лупом могао да на Косову и Метохији пронађе више од шачице људи који су спремни да подрже сулуду политику дела српске опозиције окупљене око Обрадовићевог шефа Драгана Ђиласа", поручују из Српске листе.

Додају да Срби са Косова и Метохије очекују од свих опозиционих политичких актера у Београду да покажу макар минимум одговорности према својој држави.

"Да покажу одговорност и према нама који живимо на Косову и Метохији, и да престану да на штету сопственог народа себи прибављају јефтине политичке поене, јер они неће профитирати оваквом гнусном антисрпском политиком, али могу угрозити животе и опстанак Срба на Космету", поручују из Српске листе.

Председник Српске листе Горан Ракић истакао је да председник Србије Александар Вучић ужива апсолутну подршку Срба са КиМ, а да "Вука Јеремића треба да буде срамота за сва злодела која је учинио и све лажи које не престаје да износи".

Ракић је у саопштењу навео да је Јеремић "лицемер који је покушао да сахрани Резолуцију СБ УН 1244 својим дилетантним и глупим питањем Међународном суду правде". 

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 27. мај 2019, 08:15) - Gordana [нерегистровани]

Rešenje

Opozicija bi trebalo da shvati da je Skupština mesto za rešavanje problema i trebalo bi da prisustvuje sednici Skupštine na kome će predsednik Vučić Izlagati materijal o rešenju pitanja KIM-a.

(недеља, 26. мај 2019, 18:57) - anonymous [нерегистровани]

Ugledajte se na ............ Ameriku

U toj zemlji postoje 2-vecinske partije -- Republikanska i Demokratska. Kada su u pitanju unutrasnje stvari imate osecaj da jedni drugima vade "oci" ali kada je u pitanju spoljna politika i interes drzave, tu pogovora nema -- svi su isti i svi su zajedno. Ako se narodu nesto ne dopada, kulturno sacekaju 4-godine i biraju nove predstavnike bez neke huke, buke po ulicama. Interesuje me kad ce ovako nesto da se primeni i kod nas ili mi mislimo da smo uvek najpametiji?

(недеља, 26. мај 2019, 16:43) - Milek [нерегистровани]

Jedinstvo

Što se tiče KiM tu treba da budemo jedinstveni i složno da delujemo, a ne da se delimo na stranke.

(недеља, 26. мај 2019, 15:17) - anonymous [нерегистровани]

Tako je

Kad je opozicija znala da pokaze bar malo odgovornosti? Nikad.