Странка слободе и правде: Косово за дневнополитичке сврхе

Странка слободе и правде саопштила је да је "хистерична реакција Марка Ђурића, на Декларацију о помирењу српског и албанског народа коју је ССП јуче представила, доказ да режим косовски проблем користи само за дневнополитичке сврхе".

"Хистерична реакција Марка Ђурића на Декларацију о помирењу српског и албанског народа, Ђурића у чијем мандату је од државе Србије на Косову и Метохији остало само неколико мобилних телефона у које страначки активисти вичу Ацо, Србине, још један је доказ да овај режим проблем јужне српске покрајне користи искључиво у дневнополитичке сврхе", наводи се у саопштењу.

"Да није тако, у протеклих седам година би они који су преговарали са представницима Приштине представили јасан план и за њега тражили подршку Народне скупштине. Уместо тога, ми смо сведоци таблоидних ратова и лудила које се манифестује у фрескама осликаним возовима и антицивилизацијским таксама које уводе Вучићеви коалициони партнери", наводи ССП.

Како се истиче, грађани од потеза Београда и Приштине имају само штету, без обзира да ли су Албанци или Срби. "Наша обавеза је да поштујући Устав омогућимо свим грађанима Србије животни стандард какав имају остале државе Европе", сматра ССП. 

"Ми у Странци слободе и правде смо убеђени да је предуслов било каквог одрживог решења и бољег живота помирење два народа. То је суштина Декларације коју смо усвојили", каже се у саопштењу ССП.

"Позивамо представнике власти да јавности презентују њихов "супериорни план" , али и да јавно прочитају Декларацију о помирењу два народа и на тај начин омогуће грађанима Србије да сами процене који је прави пут за решење косовског проблема", наводи се у саопштењу.

број коментара 0 Пошаљи коментар