Гојковић: Важан тренутак за расправу о Космету

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић рекла је за РТС да је сада важан моменат за парламентарну расправу о Косову и Метохији јер је дијалог у застоју због радикализације потеза приштинских власти.

Маја Гојковић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да Београд покушава на све начине да откочи дијалог.

Како је рекла, у понедељак ће се чути шта политичке групације имају да кажу у дебати о КиМ након излагања председника државе.

Истиче да су сви посланици позвани да дођу на седницу и изнесу своје мишљење, да дискутују о ономе што ће чути од председника.

Маја Гојковић каже да је убеђена да ће председник, Влада и директор Канцеларије за КиМ пажљиво саслушати ако у дебати буде некаквих предлога за решење.

Како је навела, у овом тренутку нема важнијег питања од Космета.

Наводи да је то сигурно важније од неких тема које су се чуле на улицама Београда од опозиционих странака као што су питање РЕМ-а или УО РТС-а.

Гворећи о опозицији, рекла је да неки покушавају да убеде грађане да их врате на власт.

Каже да постоје посланици који су бојкотовали рад парламента и изгубили посланичке групе, те немају више такав легитимитет да износе политичке ставове.

Гојковићева каже да их је довољно пута позивала да дођу у парлеамент, али оцењује да њихово одсуство значи да немају политичку одговорност према грађанима који су гласали за њих нити став о дијалогу Београда и Приштине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи