Срби са Космета са Вучићем, каква су очекивања

Председник Александар Вучић састаје се данас са политичким представницима Срба. Председник Општине Грачаница Срђан Поповић рекао је за РТС да ће на састанку потврдити јединство између државног врха и Српске листе.

Уочи седнице парламента о ситуацији на Космету, председник Србије разговараће са политичким представницима Срба са КиМ.

Састанак у Палати "Србија" први је који се одржава након победе Српске листе на изборима за председнике четири општине на северу покрајине.

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић рекао је за РТС да ће на састанку потврдити јединство између државног врха и Српске листе.

Како каже, састанак је потврда да ће и даље да комуницирају и договорају све наредне политичке потезе са Вучићем и Владом Србије, јер "тако можемо да се одупремо једностраним мерама које долазе из Приштине".

"И даље имамо 100 одсто таксе, дошао је на ред суд за ратне злочине и на нама је да се боримо и радимо и да све што радимо, радимо у сагласју са нашом владом", каже Поповић.

Последњи инцидент у Грачаници забележен је у априлу. Према његовим речима, безбедносна ситуација је променљива. Преко ноћи се десе инциденти и све се промени, рекао је он.

"Оно што је на нама је да преветивно делујемо, имао сам састанке са Кфором и полицијом, покушавамо да то предупредимо - то све зависи од безбедносних структура, и на нама је да инсистирамо да сви починиоци који се баве криминалом буду ухаошени", рекао је Поповић и додао да њихово инсистирање некада има успеха.

Наилазимо донекле на разумевање безбедносних структура, али нисмо задовољни како то иде, каже Поповић и истиче да ће председници општина и даље радити на томе.

"Забринути смо зашто међународна заједница ћути и не упозорава безбедносне структуре", уакзао је председник Општине Грачаница.

Састанак Вучића и представника Срба одржава у 11 сати уз присуство директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

У Скупштину Србије стигао је извештај о Косову и Метохији који ће у понедељак посланицима представити председник Србије.

Србија је одлучна да настави преговоре са Приштином чим се за то створе услови и нема намеру да одустане од свог мирног приступа решавању проблема на КиМ, наводи се у Извештају о преговорима између Београда и Приштине од 2013. до маја 2019. године.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(субота, 25. мај 2019, 08:03) - Nikoletka [нерегистровани]

Sastanak

Jake mere su odgovor na sve ono sto Pristina radi pislednjih meseci

(петак, 24. мај 2019, 19:56) - hugenotio [нерегистровани]

deki@gmail.com

Dogovor sa nasima,pa da vidimo kako ce teci realizacija dogovorenog.

(петак, 24. мај 2019, 16:46) - anonymous [нерегистровани]

Tako je

Sada kada su se konacno uverili da je predsednik sa njima i uz njih, mada su donekle to i znali, sada je sve mnogo lakse.

(петак, 24. мај 2019, 12:09) - Ana [нерегистровани]

Resenje

Vlada Srbije brani interese Srpskog Naroda na KIM.Prioritet je da se sacuva mir.Boricemo se da nas narod na KIM opstanu.Ja se nadam da ce Predsednik Srbije naci nacin da spreci sukobe na KIM.

(петак, 24. мај 2019, 09:42) - Milan [нерегистровани]

Jedinstvo

Srbija je pokazala da moze da bude jedinstvena, a to je jedini nacin da se sacuva Kosovo i Metohija .

(петак, 24. мај 2019, 09:40) - Ivke [нерегистровани]

Nada

Надам се "бољем сутра" за наш народ на КиМ-у. Приштина је претерала са такасама. Директно угрожавају наше производе и коришћење истих.

(петак, 24. мај 2019, 08:39) - Miki [нерегистровани]

Kosovo

Predsednik se trudi svim silama da osigura trajni mir i stabilnost

(петак, 24. мај 2019, 08:34) - Nina [нерегистровани]

kosarka.samo@gmail.com

Izuzetno bitan sastanak sa Srbima sa Kosova...