Срби са Космета са Вучићем, каква су очекивања

Председник Александар Вучић састаје се данас са политичким представницима Срба. Председник Општине Грачаница Срђан Поповић рекао је за РТС да ће на састанку потврдити јединство између државног врха и Српске листе.

Уочи седнице парламента о ситуацији на Космету, председник Србије разговараће са политичким представницима Срба са КиМ.

Састанак у Палати "Србија" први је који се одржава након победе Српске листе на изборима за председнике четири општине на северу покрајине.

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић рекао је за РТС да ће на састанку потврдити јединство између државног врха и Српске листе.

Како каже, састанак је потврда да ће и даље да комуницирају и договорају све наредне политичке потезе са Вучићем и Владом Србије, јер "тако можемо да се одупремо једностраним мерама које долазе из Приштине".

"И даље имамо 100 одсто таксе, дошао је на ред суд за ратне злочине и на нама је да се боримо и радимо и да све што радимо, радимо у сагласју са нашом владом", каже Поповић.

Последњи инцидент у Грачаници забележен је у априлу. Према његовим речима, безбедносна ситуација је променљива. Преко ноћи се десе инциденти и све се промени, рекао је он.

"Оно што је на нама је да преветивно делујемо, имао сам састанке са Кфором и полицијом, покушавамо да то предупредимо - то све зависи од безбедносних структура, и на нама је да инсистирамо да сви починиоци који се баве криминалом буду ухаошени", рекао је Поповић и додао да њихово инсистирање некада има успеха.

Наилазимо донекле на разумевање безбедносних структура, али нисмо задовољни како то иде, каже Поповић и истиче да ће председници општина и даље радити на томе.

"Забринути смо зашто међународна заједница ћути и не упозорава безбедносне структуре", уакзао је председник Општине Грачаница.

Састанак Вучића и представника Срба одржава у 11 сати уз присуство директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

У Скупштину Србије стигао је извештај о Косову и Метохији који ће у понедељак посланицима представити председник Србије.

Србија је одлучна да настави преговоре са Приштином чим се за то створе услови и нема намеру да одустане од свог мирног приступа решавању проблема на КиМ, наводи се у Извештају о преговорима између Београда и Приштине од 2013. до маја 2019. године.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво