Гојковић: Извештај о КиМ јавно доступан, дебата садржајна

Извештај о Косову и Метохији биће јавно објављен, тако да ће сви посланици и медији моћи да се упознају с њим до седнице у понедељак, изјавила је председница Скупштине Србије Маја Гојковић, оценивши да ће њој присуствовати они који осећају одговорност према својим бирачима и који имају политичке ставове по питању КиМ.

На конференцији за медије у Скупштини, Маја Гојковић је додала да очекује да ће дебата бити садржајна и да ће трајати дуго, наводећи да ће први говорити и представити извештај о ситуацији на КиМ и дијалогу између Београда и Приштине од 2013. до 2019. године председник Србије Александар Вучић.

Она је рекла да ће после изгалања председника Вучића сви шефови посланичких група и посланици имати прилику да коментаришу извештај Канцеларије Владе Србије за КиМ и да изнесу своје ставове.

Маја Гојковић рекла и да је Канцеларија за КиМ обавестила да ће данас предати скупштини извештај и додала да се он односи на дијалог Београда и Приштине уз посредовање ЕУ.

Извештај ће, додала је, бити доступан свим посланицима, а биће објављен и јавно, тако да ће до почетка седнице сви заинтресовани моћи да се упознају с тим документом.

"Тиме ће се испунити услови да се посланици детаљно упознају са овим садржајним извештајем и с током преговора између Београда и Приштине", рекла је председница српске скупштине.

Оценила је да они који унапред говоре да неће доћи на седницу у понедељак, 27. маја, сакривају чињеницу да је данас политичка храброст и мудрост да се има став о Косову и Метохији.

"Седница у понедељак у 16 часова" 

"Можда немају шта да кажу, па им је лакше да нападну оне који имају, а неки од њих желе да сакрију да су их посланици напустили док су они били ван парламента", рекла је Маја Гојковић.

Подсетила је да ће седница почети у 16 часова и указала да према пословнику сви које позове председница скупштине имају право да се обрате у парламенту и да учествују у дијалогу.

"Сматрам да је ово изузетно важна седница за Народну скупштину и позивам све посланичке групе да учествују", рекла је Гојковићева.

Она је навела да поједини посланици траже изговоре да на седницу не дођу, међутим, убеђена је да они својим бирачима дугују да дођу у понедељак, 27. маја, у Дом народне скупштине да изнесу своје ставове о важном питању.

"Ако у понедељак не дођу и не уцествују у изузетно важној расправи, онда показују да им није важно шта грађани Србије мисле и да им није важно питање КиМ, као и да им је у овом тренутку важније ко ће седети у РЕМ-у", рекла је Маја Гојковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво