Влада усвојила више споразума

На седници Владе Србије усвојени су Предлози закона о потврђивању Споразума између Србије и Туниса о замени и коришћењу возачких дозвола и о измени Споразума о оперативној и стратешкој сарадњи између Србије и Европске полицијске канцеларије – Европола. Усвојена је и одлука о образовању Одбора за организацију 141. скупштине Интерпарламентарне уније, која ће се одржати од 13. до 17. октобра у Београду.

Влада је усвојила Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Тунис о замени и коришћењу возачких дозвола.

Усвајањем овог предлога показује се спремност за унапређење билатералне сарадње са Тунисом у области безбедности саобраћаја, а грађанима Републике Србије који имају одобрен боравак у овој земљи пружа се могућност да лакше реализују право на замену националне возачке дозволе за возачку дозволу Републике Тунис.

На седници је усвојен и Предлог закона о потврђивању Споразума о измени Споразума о оперативној и стратешкој сарадњи између Републике Србије и Европске полицијске канцеларије.

Потврђивањем овог споразума и његовим ступањем на снагу оствариће се основни циљ учвршћивање и даље јачање сарадње са Европолом.

Влада је усвојила и одлуку о образовању Одбора за организацију 141. скупштине Интерпарламентарне уније, која ће се одржати од 13. до 17. октобра у Београду.

За копредседавајуће Организационог одбора именоване су председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и председница Скупштине Србије Маја Гојковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво