Ружић: Србија пример како се држава односи према мањинама

Србију и Кину карактерише свеобухватно партнерство и снажно пријатељство, као и обострани циљ да се реализују постигнути договори и унапреди сарадња, оцењено је у разговору министра државне управе и локалне самоуправе Бранка Ружића и чланова делегације Одбора за етничке послове Свекинеског народног конгреса коју предводи Сијао Хуијен. 

Ружић је, када је реч о унапређењу људских и мањинских права, истакао да је протекли период био означен унапређењем законодавног оквира за њихово остварење у Србији, и подсетио да су 4. новембра прошле године одржани избори за чланове националних савета националних мањина, саопштено je из његовог кабинета.

"У Србији сада постоје 22 национална савета националних мањина и богатији смо за још два савета - руске и пољске мањине", рекао је министар Ружић и додао да је пред изборе у Посебан бирачки списак уписано 510.000 бирача, припадника националних мањина.

Додао је да је Србија изузетно напредна када је у питању област мањинских политика у односу на земље Европске уније, као и да често добија похвале из света за резултате из ове области. 

"Омогућили смо право на упис податка о националној припадности у матичне књиге, уредили смо да се посебно обрати пажња на запошљавање припадника мањина, топониме исписујемо на језику мањине која броји 15 одсто становништва у тој заједници и, коначно, унапредили смо рад националних савета уз фокус на смањење прекомерне политизације", подвукао је Ружић у разговору с кинеским парламентарцима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи