Да ли је Кадри Весељи умешан у активности криминалаца?

Двадесетак косовских цивилних организација затражило је разјашњење контекста помињања председника косовске скупштине Кадрија Весељија и суме од 200.000 евра у криминалној афери групе Албанаца, којима је суд у Приштини одредио притвор од месец дана.

Кадрија Весељија спомиње неколицина људи у видео-снимку који је предмет кривичне истраге о зеленашењу и наплати услуге.

Косовска полиција ухапсила је пре два дана пет особа, док се за две још трага.

Петорица ухапшених се сумњиче да су починили кривична дела "зеленаштво", "принуда" и "превара" и да су током претходних година незаконито прибавили и присвојили непокретну и покретну имовине (две куће у Приштини, објекат, возила и новац).

Укупна вредност илегално стечене имовине процењена је на преко 2,5 милиона евра, док се сумња да је укупна штета већа од шест милиона евра.

Четворици ухапшених одређен је притвор од месец дана, а Рахим Хашими, пети у групи, је ослобођен.

Аферу су открили медији у Приштини, емитујући неколико видео-снимака на којима се види расподела готовог новца и на којима се чује разговор актера афере,  као и помињање имена Кадрија Весељија.

"То није први пут да косовски медији извештавају о сличним случајевима који укључују институционалне лидере и представнике који су затим праћени потпуним недостатком одговорности", истичу организације цивилног друштва у свом захтеву.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи