Сомалија ће преиспитати одлуку о признању Косова

Председник Сомалије Мухамед Абдулахи Мухамед Фармађо рекао је у разговору са првим потпредседником Владе Србије Ивицом Дачићем да ће његова земља преиспитати одлуку о признању једнострано проглашене независности Косова.

Ивица Дачић је боравио у Сомалији, где је имао билатералне разговоре са председником Сомалије Мухамедом Абдулахијем Мухамедом Фармађом, председником Владе Сомалије и министром спољних послова Сомалије.

У разговорима је изражена обострана спремност за обнову традиционално пријатељских односа две земље који датирају још из времена блиске сарадње у оквиру Покрета несврстаних земаља, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Председник Сомалије је истакао да његова земља не подржава сепаратизам и једностране потезе која подривају међународно право и међународни поредак. 

Нагласио је да ће Сомалија преиспитати и укинути све одлуке транзиционе владе из 2010. године, које немају легитимитет, укључујући одлуку о признању једнострано поглашене независности Косова.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 22. мај 2019, 21:42) - anonymous [нерегистровани]

I samo da se doda....

.... Somalija zaista nije mala zemlja, da ne bi zlonamernici rekli kako je to neko nebitno ostrvo ili izneli neko slicno omalovazavajuce poredjenje.

(среда, 22. мај 2019, 20:51) - anonymous [нерегистровани]

Napokon!

Radite svoj posao Gospodine Ministre, za sveopste dobro!

(среда, 22. мај 2019, 17:29) - anonymous [нерегистровани]

Bravo!

Bravo Dacicu!