Сомалија ће преиспитати одлуку о признању Косова

Председник Сомалије Мухамед Абдулахи Мухамед Фармађо рекао је у разговору са првим потпредседником Владе Србије Ивицом Дачићем да ће његова земља преиспитати одлуку о признању једнострано проглашене независности Косова.

Ивица Дачић је боравио у Сомалији, где је имао билатералне разговоре са председником Сомалије Мухамедом Абдулахијем Мухамедом Фармађом, председником Владе Сомалије и министром спољних послова Сомалије.

У разговорима је изражена обострана спремност за обнову традиционално пријатељских односа две земље који датирају још из времена блиске сарадње у оквиру Покрета несврстаних земаља, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Председник Сомалије је истакао да његова земља не подржава сепаратизам и једностране потезе која подривају међународно право и међународни поредак. 

Нагласио је да ће Сомалија преиспитати и укинути све одлуке транзиционе владе из 2010. године, које немају легитимитет, укључујући одлуку о признању једнострано поглашене независности Косова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво