Порука Квинте која се нигде не уклапа

Генерални секретар у Министарству спољних послова Србије Вељко Одаловић сматра да су земље Квнте својим саопштењем о изборима на Космету хтеле да замагле суштину и поруку јединства коју су Срби послали. У разговору за РТС подсећа да ни комисија, ни они који су вршили мониторинг, међу којима су били и страни посматрачи, нису имали замерке на изборни процес.

Земље Квинте су у понедељак у саопштењу подестиле на налазе Изборне посматрачке мисије Европске уније (ЕОМ) из 2017. године, која је изразила озбиљну забринутост због застрашивања у многим подручјима где живе косовски Срби, посебно политичких партија које су биле противкандидати Српској листи.

Реаговао је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић упитавши докле ће да постоје двоструки аршини, али и председник Србије Александар Вучић који је оценио да се из саопштења може закључити само да су неки незадовољни што су избори протекли у миру и реду.

Генерални секретар у Министарству спољних послова Србије (МСП) Вељко Одаловић сматра да је то покушај земаља Квинте да замагле суштину и поруку коју су Срби послали.

"Ово је покушај да се замагли суштина, порука јединства која је послата на изборима, на које су Срби изашли у знатно већем броју него на прошлим изборима", рекао је Одаловић гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Указује да су Срби послали поруку да верују Србији и српским представницима. С друге стране, Одаловић истиче да се порука Квинте не углапа у реалну ситуацију.

"Порука је непримерена и ни у шта се не уклапа, ни у сам изборни процес који је протекао без проблема", навео је Одаловић и додао да те изборе чак није ни водила Србија, већ косовска Централна изборна комисија.

Ни комисија, ни они који су вршили мониторинг, међу којима су били и страни посматрачи, нису имали замерке на изборни процес.

"Нико од њих није пронашао ни зарез, а не нешто озбиљније да би приговорио. Одједном се Квинта, измишљена пре више од 20 година појављује да би замаглила суштину", рекао је Одаловић.

Генерални секретар МСП-а је истакао да српска заједница има свој курс и циљ и да је послала поруку да покушај да се јединство српске заједнице разбије није успео.

"И приштински политичари и њихови спонзори градили су политику на нејединству Срба", указао је Одаловић уз напомену да су српски предстацбици добили скоро 22.000 гласова.

Поводом најаве седнице парламента на којој ће председник Вучић говорити о Косову и Метохији, Одаловић је рекао да би њој требало да присуствује и опозиција,

"У свим одлучујућим тренуцима теме су се отварале у парламенту. Ми смо 2013. изашли са документом који је био ток свих дијалога, у свим фазама. Не треба бежати од тога, то је добра ствар", закључио је Одаловић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 22. мај 2019, 09:31) - anonymous [нерегистровани]

Taci stocar

Citam da bu taci trazio jug Srbije!Znaci odusto od KiM.Super,pa dajte mu.Evo mu bujanovac,presevo i medvedju da se bavi stocarstvom i super,ali neka plati najam Pa kaj je tom covjeku.Jzgubio se ko magarac u magli.