Весељи тврди да Приштина има доказе о наводном геноциду

Председник косовског парламента Кадри Весели рекао је на седници скупштине да Приштина има довољно доказа да су припадници српских снага починили геноцид на Косову и Метохији, пише приштинска Коха.

Кадри Весељи је на седници косовског парламента рекао и да Приштина има доказе и о томе како се наводно догодио геноцид, време, тачне локације и ко су починиоци.

Председник парламента, који је и иницијатор формирања међународног трибунала за наводне злочине припадника српских снага, навео је и да има и доказе о покушајима да се прикрију трагови тих наводних злочина.

Говорећи о фотографији наводног силовања Албанке, коју је у парламенту у четвртак приказала посланица ДПК Фљора Бровина, Весељи је рекао да је направила грешку, али је позвао све да се уздрже од критика, јер је, како је рекао, она такође жртва "српског терора".

Посланик Глаук Коњуфца је тражио да Бровина због приказивања лажних фотографија поднесе оставку.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 20. мај 2019, 16:43) - Патриот [нерегистровани]

Далеко му лепа кућа!

Весељи је у праву, геноцида на КиМ је било. Плански протерано скоро 300.000 неалбанаца, највише Срба, и све то плански. Зар то није типичан пример планског истребљења, тј. геноцида? Нека се Весељи обрати Београду и овим међународнима који жмуре да не виде терор Весељија (тако постају саучсници у геноциду) и његових "сабораца" терориста, и имаће гомилу доказа о геноциду на КиМ. Ко зна можда и њему као и овим западним "чуварима рада и мира" на КиМ савест не да да мирно спавају, па тража решење свог проблема. међутим у таквим случајевима не помаже ни пребацивање кривице на своје жртве а ни пилуле за спавање. Помаже само признање кривице и повлачење последица. То је најбољи лек за немирну савест. Не каже народ узалуд да је наудобнији и најбољи јастук на свету мирна савест.