Посланици завршили рад, сутра гласање

Посланици Скупштине Србије завршили су рад, а сутра ће се изјашњавати на седници која ће почети у 10.00 часова о тачкама дневног реда Пете редовне седнице у начелу, појединостима и целини.

Међу тим тачкама су и измене и допуне Кривичног законика, измене и допуне о кривичном поступку, закон о спречавању корупције, али и други законски предлози.

У току данашњег заседања посланици су расправљали о амандманима на закон о спречавању корупције, али су дебатовали и о изменама Кривичног законика, односно о "Тијанином закону", који је у сету закона из правосуђа изазвао највише интересовања.

Једна од главних измена јесте предвиђена казна доживотног затвора, која ће заменити досадашњу максималну казну од 30, до 40 година, а коју је предложила Фондација "Тијана Јурић".

Осим тога, за најсвирепија дела, Тијанин закон не предвиђа могућност условног отпуста, док за друга тешка дела, предвиђа могућност условног отпуста након 27 година проведених у затвору.

Председница Народне скупштине Маја Гојковић изјавила је током расправе о амандманима на закон о спрећавању корупције да посланици опозиције суштински не бојкотују рад парламента и додала да је тај бојкот велика политичка фарса.

Како је навела, ти исти посланици учествују и у раду скупштинских Одбора, као и у парламентарним делегацијама, а поднели су и амандмане на законе о којима се дискутује, међутим нису се појавили на седници, чиме показују и да им није баш стало до унапређења закона у земљи.

Додала је да би можда требало размотрити да се измени Пословник тако да амандмани које поднесу посланици, а не појаве се на седници да их образложе, уопште не буду разматрани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво