Марко Ђурић: Велика победа Срба на КиМ

Српски кандидати у све четири општине на северу Косова и Метохије остварили су данас убедљиву победу, каже Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију. Ђурић је истакао да је Српска листа и у Косовској Митровици, и у Лепосавићу и у Звечану и у Зубином потоку остварила, и у апсолутним бројевима и појединачно као политичка организација Срба на КиМ, већи и бољи резултат него 2017. године.

Марко Ђурић је рекао да је ово велика победа Срба на КиМ, велики успех у борби за јединство са државом Србијом и у борби за јединство саме државе Србије.

"Наши људи, наши сународници на Косову и Метохији својим гласовима сачували су своја огњишта, показали су одговорност према држави Србији и бескрајну љубав и спремност да се и у немогућим условима препознају шта је одговорна и озбиљна политика коју су данас подржали", навео је Ђурић.

Према његовим речима, ово је пропаст и неуспех оних који су позивали на бојкот ових избора, неких неодговорних политичких чинилаца у Србији и пропаст настојања Приштине да кандидујући Албанце у срединама у којима преко 90 одсто грађана чине људи српске националности, преузму контролу над севером.

"Вечерас се као ретко кад потврдила пословица да 'Само слога Србија спасава'", навео је Ђурић.

Ђурић је честитао свим сународницима и суграђанима успех на изборима.

"Честитам свим колегама који су самопрегорно радили да помогну нашем народу на КиМ. Наставићемо да се боримо, нема опуштања. Ова победа је нова одговорност да се ради још више и боље", закључио је Ђурић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво