ДС, ЗЗС и СДС се ујединили у јединствену странку

Демократска странка, Заједно за Србију и Социјалдемократска странка ујединиле су се у јединствену ДС.

Три странке објавиле су уједињење на скупу у "Комбанк дворани" под слоганом "Демократе заједно", на којем су се обратили Небојша Зеленовић, Александар Ивановић и Зоран Лутовац.

На почетку скупа прочитан је Проглас о уједињењу у коме се наводи да је потребно уједињење демократских снага на јасној идеолошкој платформи.

У прогласу се наводи да је циљ, између осталог, борба за европске вредности, владавину права, независно судство, поштовање закона, уредењен правни амбијент, добросуседске односе, мир у региону...

Лутовац је рекао да ће врата "нове" Демократске странке бити отворена и за друге партије, удружења, покрете, и појединце, како би се реализовало најшире могуће окупљање, односно јака политичка организација, која ће се залагати за демократске вредности.

"Уједињујемо се данас, ми овде присутни, али отварамо врата и свима онима који желе да се боре са нама за праведнију и бољу Србију, за солидарност, слободу и демократију", навео је Лутовац.

Председник "Заједно за Србију" и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да је потребна снажна ДС која би добила мандат грађана.

"Све је у нашим рукама", уверен је Зеленовић, само, каже, треба да се "врати самопоуздање нацији".

"Сигуран сам да ћемо убрзо имати десетине нових лидера који ће изменити лице наше политичке сцене", рекао је градоначелник Шапц.

Најавио је велику кампању која треба да напарви мрежу од 50.000 волонтера, ентузијаста који верују у вредности ДС.

"Овако организована политичка сила ће омогућити одржавање поштених избора и овако ћемо спречити крађу гласова и одбранити нормалност у Србији", закључио је Зеленовић.

"Нећемо учествовати на изборима, уколико нису фер, нећемо учествовати у раду државног и локалних парламената док се не створе услови за нормалан рад тих институција", нагласио је Зеленовић.

Како је рекао, то су тешке одлуке, али неопходне, као што је било неопходно направити савез са веома различитим странкама и Споразум с народом.

Уједињењу су присуствовали и председник СДС-а Борис Тадић, један од оснивача ДС-а Драгољуб Мићуновић, бивши председник ДС-а Драган Шутановац, некадашњи функционер, председник Народне странке Вук Јеремић и други. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво