Дачић: Наставак пријатељских односа и сарадње са Тогом

У оквиру званичне посете Републици Того, први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се са највишим званичницима те земље.

Министар Дачић имао је одвојене сусрете са председником Фауре Гнасингбом и са својим колегом, министром спољних послова, Робертом Дусијем.

Такође, Дачић и шеф дипломатије Републике Того потписали су Меморандум о разумевању између Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова Републике Того.

Према Дачићевим речима, ово је био веома важан састанак за односе Републике Србије и Републике Того. 

"Србија је сукцесор Југославије и треба се подсетити изузетно добрих односа које је Југославија у време Тита имала са Тогом, укључујући и са оцем садашњег председника", изјавио је министар.

Он је подвукао да Србија жели да обнови и да развија добре односе са Тогом, да јача економску сарадњу две земље, као и сарадњу у области образовања давањем стипендија студентима из Тогоа, и изразио жељу за уважавањем међусобних интереса и узајамном подршком на међународној сцени.

Дачић је на данашњем састанку упутио и позив председнику Тогоа да на јесен посети Србију.

"Главни резултат ове посете јесте наша обострана сагласност да развијамо стратешку сарадњу између наше две традиционално пријатељске земље", изјавио је шеф српске дипломатије након састанака у Тогоу.

Шеф дипломатије Ивица Дачић током званичне посети Демократској Републици Конго састао се са председником те земље Феликсом Чизекедијем. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво