Петковић позвао Србе са КиМ да масовно изађу на изборе

Помоћник директора канцеларије за КиМ Петар Петковић позвао је српски народ на КиМ да масовно изађу на изборе и гласају за Српску листу, јер је она гарант опстанка српског народа на КиМ.

Петковић је гостујући у Јутарњем програму РТС-а рекао да су данашњи избори у четири општине на северу КиМ референдумски, јер на њима српски народ одлучује за или против свога опстанка на КиМ.

Петковић је рекао да Приштина константно врши притиске на Србе и да је кампања српских кандидата рађена у страшним условима. "Усвајање резолуције о наводним српским злочинима је врста притиска у очи избора", рекао је Петковић.

Петковић који је недавно боравио на КиМ каже да је српски народ без обзира на те притиске одлучан да се боре за себе.

"Власти у Приштини имају своје кандидате, а кандидати Самоопредељења се директно залажу за Велику Албанију и није исто да ли ће да победе српски или албански кандидати који желе да српски народ буде протеран са КиМ", нагласио је Петковић.

Због тога, како каже Петковић, данашњи дан треба да прође у миру и демократској атмосфери јер инциденти одговарају само Приштини.

"Данашњи излазак на изборе треба да буде масован, јер ово је референдумска одлука о опстанку Срба на КиМ. Срби су одлучни да покажу пожртвованост да се боре и опстану на КиМ", рекао је Петковић.

Помоћник директора канцеларије за КиМ је рекао да је Српска листа гарант опстанка Срба на КиМ која све одлуке доноси у договору са Београдом.

Српска листа и држава Србија са милионима уложених средстава су показатељ да држава жели да сачува КиМ, а спрски народ с друге стране треба данас да покаже своју одговорност и да масовно изађу и гласају за Српску листу.

"Српска листа је гарант опстанка српског народа на КиМ, али и наставка оног инвестиционог циклуса Владе Србије, где после 40 година креће економска обнова у српским срединама на КиМ, Српска листа је гарант да ће Влада бити присутна на КиМ", нагласио је Петковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар