Уочи избора на Космету

У Косовској Митровици, Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу сутра су ванредни избори за председнике општина.

За сада нема индиција да би на Космету могло да се догоди нешто што би нарушило изборни процес, али стање на Косову је специфично по томе што зна да буде изузетак од правила.

Кандидате за председнике имају Српска листа, Демократска партија Косова и покрет Самоопредељење.

На предизборним скуповима представници Српске листе су због ванредних околности, позвали бираче да одговоре што масовинијим изласком.

Сличан позив бирачима упутио је и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

"Надају се да ће браћа Пеци и Чауши преузети власт уместо Срба у српским срединама. Зато ја кажем сада свима којима је на срцу и Звечан и Косовска Митровица, и Зубин Поток и Лепосавић и наша прелепа Бањска, Копаоник, сва блага која имамо тамо, треба да знају да су то избори на којима се брани директно опстанак Србије и српских интереса", рекао је Ђурић.

Кандидати Српске листе су Горан Ракић у Косовској Митровици, Срђан Вуловић у Зубином Потоку, Вучина Јанковић у Звечану и Зоран Тодић у Лепосавићу.

Марку Ђурићу Приштина није одобрила посету северу Покрајине. Из косовског Министарства спољних послова кажу да захтев није стигао током радног дана и да је то правило установљено Бриселским споразумом.

Бирачка места ће бити отворена у седам часова ујутру. ОЕБС ће технички асистирати приликом гласања, а право гласа у четири општине на северу има близу 60.000 бирача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи