Дачић: Захвални смо Конгу што је доследан по питању КиМ

Шеф дипломатије Ивица Дачић током званичне посети Демократској Републици Конго састао се са председником те земље Феликсом Чизекедијем.

Дачић је истакао да су Демократска Република Конго и Република Србија су две изузетно пријатљске земље са дугом традицијом односа, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

"У том смислу смо разговарали како да унапредимо нашу сарадњу и на политичком плану, као и да размењујемо посете. Позвао сам председника да на јесен посети Србију што је он са задовољством и прихватио", навео је Дачић.

Како је нагласио, циљ нам је да унапредимо сарадњу и у области економије – да повећамо обим спољнотрговинске размене, да имамо добру сарадњу у областима одбране и безбедности.

Додао је да ће Србија понудити стипендије за студенте из Конга, као што је то било у време Југославије.

Према његовим речима, две земље треба једна другој да буду једни пријатељи на међународном плану и да се подржавају у међународним организацијама.

"Србија подржава Конго на међународном плану и у међународним организацијама, и исто тако, веома смо захвални Конгу на подршци коју пружа Србији и нашем територијалном интегритету", рекао је Дачић.

Новоизабрани председник је још једном нагласио да Конго неће мењати свој став у вези са територијалним интегритетом и питањем КиМ.

број коментара 0 Пошаљи коментар