Ђурић: Храбро, референдумски на изборе 19. маја

Поносно и храбро, референдумски на изборе за градоначелнике четири општине на северу Косова и Метохије, јер ово су избори на којима морамо да наступамо као један пред Приштином, порука је директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића пред излазак на биралишта 19. маја.

Марко Ђурић је у гостовању на ТВ Мост рекао да је то излазак на биралишта за Србију, српско име и боље дане када нећемо морати да бринемо о томе да неко из Приштине покушава да пипне нешто где никада није био нити ће икада бити.

Како је нагласио, Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић су српска земља где живи српски народ што нико никада неће моћи да промени.

Директор Канцеларије за КиМ је нагласио да држава Србија стоји иза свог народа на КиМ, политички, материјално и на сваки други начин како би заштитила његову безбедност и опстанак те подсетио да је и председник Србије Александар Вучић нагласио да иза српског народа на КиМ не стоје само институције Србије већ цео српски народ.

Он је додао да су тога свесни у Приштини где су нервозни, јер су очекивали да ће Срби изборе бојкотовати како би могли да у том случају протуре своје људе Албанце за градоначелнике. 

"То нећемо дозволити", рекао је Ђурић и казао да ћемо сви заједно у недељу јединствено обавити своју дужност према породици, пријатељима, држави Србији како би показали да је реч о српској земљи.

"Зато очекујем масован излазак на биралишта да би сачували српски карактер и то је наш демократски, политички вид борбе", рекао је Ђурић и поручио да Србе неће застрашити никакве претње довођења полицајаца. Показаћемо мирно и демократски да не могу да нам отму наше општине на начин на који су замисили", додао је Ђурић.

"Грађани ће показати да припадају својој држави Србији" 

Он је рекао да је 19. маја дан када ће грађани показати да припадају својој држави Србији тако што ће гласати за српске кандидате који своју политику воде у склопу Српске листе која је државни пројекат државе Србије.

Како је рекао, то је наша органска веза са државом Србијом, да све инститиције које су на северу КиМ и оне које функционишу директно у систему Републике Србије и оне у покрајинском функционишу под контролом једне руке - а то је српска рука из Београда.

Директор Канцеларије за КиМ је навео и да се Албанцима никада не би догодило да се нађе неко од њих да из политичке острашћености према другој страни позове да се гласа за српског кандидата.

"Тако нешто је код њих незамисливо. Нека је на срамоту Марку Јакшићу који је то урадио и ономе који на тај начин мисли да може да убере неке јефитине политичке поене", рекао је Ђурић, али и додао да нико не треба да им то узме за зло, а да је на нама да радимо свој и сачувамо своју државу Србију на КиМ.

Поновио је да Срби немају дилему за кога ће гласати и још једном позвао све сународнике да изађу и гласају за кандидате Српске листе, али и све суграђане других националности да гласају за њих наводећи да су Срби увек у историји показали да знају да воде рачуна о њима.

"Зато поносно, храбро, референдумски на изборе 19. маја и не ради се овде о изборима да ли ми се свиђа овај или онај, или ова или она политика. Ово су избори где ми као један наступамо пред Приштином, а лако ћемо после да на нашим парламентарним, председничким изборима кажемо свој став о другим стварима… Мада ни ту нема дилеме ко највише брине и ко се највише бори за наше - српско Косово и Метохију", поручио је Ђурић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво