Умешани у корупцију на КиМ убудуће без америчке визе

Америчка Амбасада у Приштини упозорила је представнике приштинских институција и грађане да особе умешане у велике корупцијске радње неће убудуће моћи да добију визу за путовање у САД.

У саопштењу достављеном медијима, Амбасада указује да грађани и представници институција у Приштини заслужују правосудни систем који је способан да казни појединце који су одговорни за умешаност у коруптивне радње.

"У том смислу, Амбасада САД предузима кораке како би осигурала да појединци укључени у велике случајеве корупције не добију визе за путовање у Сједињене Државе због посла или туризма", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су запослени на конзуларним пословима обавезни да испитају чињенице о сваком захтеву за издавање визе и да утврде подобност особе у складу са америчким законима.

Како се истиче, америчка амбасада ће по потреби стално пратити и одмеравати оптужбе и сведочења о корупцији и организованом криминалу током доношења одлуке о издавању виза како би онеогућили оне који су повезани са тим активностима да добију визу за путовање.

"Наставићемо јавно да изражавамо нашу забринутост још нико није одговарао, укључујући и косовске званичнике, због корупције и организованог криминала који су јасно присутни у 'Пронто случајевима', 'италијанској визи', 'затвору Дубрава', рушењу земљишта и 'Апеку', као и у другим сличним случајевима”", поручује се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво