Сарадња Кине и Србије у области борачких питања

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар за борачка питања Кине Сун Шаоченг потписали су Меморандум о разумевању између два министарства. Tо је први документ који је потписан са другим земљама откад је формирано кинеско Министарство за борачка питања.

Министар Зоран Ђорђевић је истакао да ће потписивање овог документа допринети унапређивању сарадње у области борачких питања, која је веома битна за обе државе. 

Очекује ускоро и доношење новог закона о борачким правима како би ветерани и у Србији и у Кини имали највећа могућа права.

"Када је било најтеже, они су стали у борбене редове и бранили свој народ и своју земљу, а оно што држава најмање може да учини за њих јесте да покаже бригу, обезбеђујући им услове за живот на највишем могућем нивоу", навео је министар.

Србија и Кина су, како је нагласио, пријатељске земље, које су увек биле једна уз другу и пружале међусобну подршку када је било најтеже.

Према његовим речима, одлична сарадња двеју земаља остварена је у области трговине и економије, уз могућност проширења и у другим сферама.

"Србија никада неће заборавити подршку коју је добијала од Кине, поготово у току НАТО агресије 1999. године, у којој су страдала и три кинеска новинара", поручио је Ђорђевић.

Сун је истакао да је Меморандум први документ потписан са другим земљама од када је формирано ово министарство и представља нову страницу у постојећим одличним односима Србије и Кине.

Изразио је уверење да ће се, након договора постигнутих на данашњем састанку и потписивањем поменутог документа, унапредити услови живота ветерана.

"Захвални смо Србији на помоћи коју нам је пружила, поготово приликом великих природних катастрофа које су задесиле нашу земљу. Настојаћемо да и у наредном периоду негујемо наше пријатељске односе како би били на највишем могућем нивоу", закључио је кинески министар за борачка питања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво