Стефановић са директором америчке ДЕА о борби против трговине наркотицима

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић састао се у Вашингтону, у оквиру вишедневне посете Сједињеним Америчким Државама, са представницима Управе за борбу против дрога (ДЕА), саопштио је МУП.

Небојша Стефановић је разговарао са директором ДЕА Утамом Дилоном и његовим сарадницима о унапређењу борбе против трговине наркотицима, као и сарадње српске полиције са припадницима ДЕА, наводи се у саопштењу.

Стефановић је истакао да су припадници Министараства унутрашњих послова Републике Србије током 2018. године запленили више од 4 тоне наркотика и додао да су у овој години резултати још бољи, имајући у виду да је српска полиција, за само четири месеца, одузела више од две тоне дроге.

Дилон и Стефановић су се сагласили да борба против наркотрафикинга представља велики изазов, не само за Србију и САД, већ и многе друге државе.

Због тога је, како су истакли, важно утврдити конкретне кораке будуће сарадње служби САД и Србије, како би биле још ефикасније у хапшењу криминалаца и заплени наркотика.

Министар Стефановић је истакао и важност тренинга припадника МУП-а у борби против трговине наркотицима и позвао Дилона и његове сараднике да размотре могућност унапређења сарадње у области едукације и обука, са чим су се представници ДЕА и сагласили.

Директор ДЕА Утам Дилон и представници америчке Управе за борбу против дрога похвалили су српску полицију у досадашњој борби у сузбијању продаје наркотика истакавши да је приметан напредак у тој области.

То се, сматрају, може видети и кроз неколико успешних и важних акција припадника МУП-а.

Они су истакли да само заједничка борба против наркотрафикинга може допринети остваривању конкретних резултата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво