Посланици питали о блокади радова, електронским медијима

На Петој седници редовног заседања у делу у којем посланици постављају питања говорило се о штети која настаје због блокаде радова на реконструкцији Трга Републике, осуђујућој пресуди српским држављанима у Црној Гори, децентрализацији државе, као и електронским медијима.

Посланик Српске напредне странке Александар Марковић питао је представнике градске власти у Београду колика је финансијска штета начињена до сада грађанима због вишедневних блокада радова на реконструкцији Трга Републике и због, како је рекао, уништавања градске имовине.

Како је казао, сви смо сведоци да се последњих дана и недеља у Београду дешава нешто што је "шизофрено и до сада незабележено", а то су блокаде и уништавање градске имовине у виду саобраћајних знакова и табли.

"И то се дешава од стране председника једне општине и то општине Стари град Марка Бастаћа, који је однедавно постао главни Ђиласов јуришник", казао је Марковић и додао да Бастаћ озбиљно прети да засени и Бошка Обрадовића.

Додао је да се поставља и питања да ли су сви који су у пратњи Бастаћа запослени у општини Стари град и истакао да треба утврдити зашто Бастаћ ради све ово и да ли му је неко наредио да блокира функционисање града, као и да ли је Ђилас можда прави налогодавац тих блокада.

Шеф посланичке групе Српске радикалне странке Војислав Шешељ питао је председника Вучића, премијерку и министра спољних послова зашто Србија није предузела контрамере према Црној Гори након што је, како је рекао, у лажираном кривичном процесу осуђено 11 држављана Србије због "измишљеног кривичног дела".

"Сви су могли да виде да доказа нема, а Србија би требало да почне да отказује међународне билатералне уговоре са Црном Гором и то оне које су више у корист Црне Горе, да повуче амбасадора, откаже гостопримство црногорском амбасадору у Београду и ако то не помогне да ухапси 11 црногорских држављана и да им суди за покушај пуча", казао је Шешељ и додао да све то можемо и без доказа, "као што су и они урадили".

Додао је и да у Црној Гори у којој има 30 одсто декларисаних Срба, српска национална мањина је најугроженија, што су разлози да заоштримо наше односе.

Посланик Партије за демократско деловање Ардита Синани Фатмир Хасани питао је Владу Србије да ли има намеру да децентрализује државу и навео да тенденције ка централизацији нарушавају углед државе и оштећује државну имовину у општинама.

Како је рекао, имовина Србија вода и Србија шума експлоатише наочиглед општинског руководства и то чине челници општина који живе далеко од средина у којима се то дешава. 

Предраг Јеленковић питао је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре да ли су добијени резултати мерења и да ли су утврђена прекорачења у односу на граничне вредности индикатора буке за деоницу ауто-пута Коридора 10 који пролази кроз Ниш, односно у којој је фази изградња заштитног зида поред дела ауто-пута ка Софији.

Посланик Марјан Ристичевић питао је шта мисли држава Србија, односно Влада Србије да предузме против Небојше Медојевића, који је, тврди, учествовао у демонстрацијама на којима се позивало на насилну смену власти, што је кривично дело.

Ристичевића је занимало и да ли су ТВ Н1 и спортски канали СК регистровани у РЕМ-у, односно да ли су уписани као електронски медији, а то је питање упутио Министарству културе и информисања. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво