Иницијатива да се тзв. Прешевска долина укључи у дијалог је од јануара

Председник Националног савета Албанаца Рагми Мустафа рекао је у изјави за Бујановачке да нема новог писма о захтеву албанских партија с југа Србије да учествују у завршници бриселског дијалога. Наводи да је данас објављена вест о томе заправо из јануара. Агенција Фонет, која је изворно пренела ову вест, навела је да је реч о техничком пропусту и да нема никакву политичку позадину.

Београдски медији, међу којима и РТС, објавили су данас вест од 9. јануара о писму којим су још тада тројица албанских лидера у Србији од шефице европске дипломатије Федерике Могерини и Хашима Тачија захтевали да се тзв. Прешевска долина укључи у завршну фазу Бриселског дијалога.

Председник Националног савета Албанаца Рагми Мустафа, градоначелник Бујановца Шаип Камбери и посланик у Скупштини Србије из те општине Фатмир Хасани, упутили су тада иницијативу да се тзв. Прешевска долина укључи у завршну фазу дијалога Приштине и Београда.

Они су писма са таквом иницијативом упутили шефици европске дипломатије Федерики Могерини, Хашиму Тачију и координаторима делегације самопрокламованог Косова Шпендију Ахметију и Фатмиру Љимају.

У писмима се тврди да коначни споразум између, како наводе, Косова и Србије "представља прилику да се реше витални проблеми за Албанце из Прешева, Бујановца и Медвеђе."

Рагми Мустафа је прокоментарисао да је реч о "намерном дизању тензија у критично време пред доношење важних одлука".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво