Вучић и Брнабићева са Могренијевом у Берлину

Председник и премијерка Србије Александар Вучић и Ана Брнабић састали су се у Берлину са високом представницом ЕУ за спољну политику и безбедност Федериком Могерини.

Вучић, Брнабићева и Могеринијева разговарају о дијалогу Београда и Приштине, као и о ситуацији на Западном Балкану.

Састанак претходи самиту о Западном Балкану, у организацији лидера Немачке и Француске, Ангеле Меркел и Емануела Макрона.

Циљ овог скупа како су претходних дана најављивали различити извори из ЕУ јесте да се пре свега потврди европска перспектива Западног Балкана, да се још једном понови да је неопходно сачувати стабилност у региону али и да се оживи дијалог Београда и Приштине. 

Самит у седишту немачке канцеларке Ангеле Меркел у Берлину у почиње у 17.30. Поред председника и премијерке Србије скупу присуствују лидери Црне Горе, БиХ, Албаније, Северне Македоније и представници власти у Приштини.

Скупу ће такође, како је најављено присуствовати премијери Хрватске и Словеније.

Састанак западнобалканске шесторке са председником Француске и немачком канцеларком трајаће око два сата након чега ће уследити и радна вечера.

Меркелова и Макрон ће се медијима обратити пре почетка самита а након овог скупа ће бити донети и закључци односно смернице за будућност Западног Балкана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво