Харадинај најављује реципрочне мере према српским званичницима

Косовски премијер Рамуш Харадинај најавио је могућност задржавања и полицијског испитивања званичника владе Србије који долазе на Косово.

Харадинај је рекао да се ради о реципрочним мерама на заустављање и испитивање званичника косовске владе српске националности од стране српских органа безбедности на административним прелазима.

"Не прејудицирам које ће мере да буду, али ми нећемо моћи да прећутимо чињеницу да се званичници наше владе, у овом случају косовски Срби, лоше третирају на граници од органа Србије. И ми ћемо користити исту праксу и зауставићемо их, да их држимо сатима, да пошаљемо обавештајну службу, полицију. Ако желе такве међусудске односе... ", рекао је Харадинај на конференцији за медије у Приштини након седнице владе.

Самостална либерална странка саопштила је да је јуче њен представник Срђан Јовановић, иначе саветник косовског премијера, неколико сати задржан на административном прелазу "Бела земља", од стране припадника МУП-а Србије и испитан од стране припадника Безбедносно информативне агенције.

Из ове странке најављују да ће њени функционери данас у 11 сати "организовано прећи прелаз Мердаре у знак протеста због све учесталијег заустављања и малтретирања функционера Самосталне либералне странкенапрелазимаМердаре, Белаземља и Јариње".

број коментара 5 Пошаљи коментар
(петак, 26. апр 2019, 17:22) - anonymous [нерегистровани]

U svakom slucaju...

...maltretiraju se Srbi!
O kakvoj se to reciprocnoj meri radi tzv.Predsednice Vlade ,samozvanog Kosova?

(петак, 26. апр 2019, 17:16) - anonymous [нерегистровани]

Reciprocitet?

Od kad se to uvodi reciprocitet, a da nema na sta da se uvodi, reciprocno? Jel smo mi bese hapsili, ponizavali i javno vukli i vredjali albanske zvanicnike i pritom se izivljavali nad novinarima, ili to bese bivase uradjeno od strane njih nad Djuricem i novinarima RTS-a? Reciprocitet je nesto o cemu mi treba da razmisljamo, definitivno, posto je krajnje vreme.

(петак, 26. апр 2019, 16:13) - anonymous [нерегистровани]

Dodi ti,

u Beograd da ti mi ocitamo molitvu a tvoje gluposti nece dugo trajati.

(петак, 26. апр 2019, 12:26) - Grnica [нерегистровани]

Pucas

Ma pucate polako,dzaba vam Amerikanci i ostali..

(петак, 26. апр 2019, 10:37) - anonymous [нерегистровани]

Zadrzavanje

Tebe cemo malo duze zadrzati, jedno 40 godina...