Селаковић: Србија са радошћу чека нову посету Сија

Генерални секретар председника Републике Никола Селаковић рекао је за РТС да председник Александар Вучић нигде није толико поштован и цењен као у Кини.

Никола Селаковић је, гостујући у Оку, рекао да председник Вучић у Кини има сусрете са двојицом од тројице најмоћнијих људи планете.

Додаје да ће се ускоро састати и са немачком канцеларком Ангелом Меркел и француским председником Емануелом Макроном.

"Која то мала земља има тако уваженог председника да за кратко време може да се види са шефовима важних држава света. Шести сусрет са Сијем, сигуран сам да није последњи", наглашава генерални секретар председника Републике.

Истакао је да Србија са радошћу чека нову посету председника Кине. То ће, каже, бити додатно оснажење и јачање пријатељства Србије и Кине.

"Кина има изузетно високо мишљење о српском председнику. Био сам пет пута у Кини и нисам видео да негде наш председник има толико поштовање као код Кинеза. Сматрају га за озбиљног политичара и одговорног човека. Изузетно цене што је Србија слободна држава и војно неутрална", истиче Селаковић.

Према његовим речима, постоји велики отпор одређених земаља према сарадњи Србије и Кине. То је, додаје Селаковић, лицемерје јер "свака од тих земаља жели да сарађује са Кином". 

Говорећи о економској сарадњи Србије и Кине, Селаковић напомиње да су највећи пројекти Железара, РТБ "Бор" и "Шандонг Линглон".

Додаје да постоје и мање фабрике, попут "Меиту" у Обреновцу, "Минта" у Лозници.

Генерални секретар председника Републике подсећа да је број туриста из Кине повећан за 98 одсто, а број ноћења за 89 одсто.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се