Реаговања на насловницу НИН-а

Поводом текста у најновијем броју НИН-а о брату председника Вучића, под насловом "Велики брат", реаговали су министар Александар Вулин, посланик Игор Бечић и чланица Председништва СНС-а Ирена Вујовић.

Министар одбране и председник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је, поводом текста о брату председника у НИН-у, да у Србији свако има право на част, породицу и заштиту по закону осим породице Вучић и запитао зашто сви о томе ћуте.

"Када се о њима лаже и када се они вређају, ћуте етички одбори, удружења новинара, заштитници грађана, поверенице за равноправност, ћуте тужилаштва", рекао је Вулин.

Народни посланик и председник скупштинског Одбора за контролу служби безбедности Игор Бечић каже да су напад на Андреја Вучића и насловна страна НИН-а само наставак једног озбиљног и пажљиво припремљеног плана кординисаног из неколико центара у региону, уз налог и подршку одређених европских земаља, а све "са циљем покушаја озбиљног и суровог притиска на председника Вучића да настави дијалог са Приштином под условима који су супротни интересима Срба на КиМ и Србије у целини".

У саопштењу достављеном медијима Бечић упозорава да ћемо у наредном периоду бити сведоци "жестоких напада на Андреја, Данила и породицу Вучић и председникове најближе сараднике".

И чланица Председништва Српске напредне странке Ирена Вујовић осудила је данас "нападе" на чланове породице председника Вучића и оценила да је циљ тих "неоснованих и оркестрираних напада дестабилизација земље".

"У тренуцима када се председник снажно, делотворно и одговорно бори за будућност Србије некакви квази новинари и плаћеници на листама тајкуна који су опљачкали ову земљу, режирају и пласирају лажи и увреде на рачун његове породице. Недопустиво је да се било чија породица злоупотребљава зарад политичке борбе", рекла је Вујовић.

И функционер СНС-а Горан Весић је реаговао, изјавивши да је у питању кампања коју опозиција води против породице Вучић.

Најновији НИН доноси текст о брату председника Вучића, под насловом "Велики брат" и наднасловом: "Андреј Вучић, митови и чињенице".

број коментара 0 Пошаљи коментар