Српска штампа поново на Космету

На киосцима на северу Косова јутрос се након пет месеци у понуди нашла и дневна штампа из Србије, јавља "Контакт плус".

Звездан Михајловић из фирме "КИМ Беоколп" која ради дистрибуцију штампе за Косово каже за Контакт Плус да је за штампу плаћена додатна такса од 100 одсто коју је Приштина увела новембра прошле године на увоз српске и робе из БиХ, а цена новина остаје иста као и у централној Србији.

"Сви издавачи су изашли у сусрет, смањили су цену да би компензовали овај део за плаћање таксе, тако да ће штампа на свим киосцима убудуће бити по истим ценама као и у централној Србији", рекао је Михајловић.

Он је додао да почетком наредне недеље очекују нормализацију дистрибуције штампе и јужно од Ибра.

Дневна штампа из Београда од 22.новембра прошле године није стизала на Косово због увођења таксе Приштине од 100 одсто, коју су издавачи из Београда пристали да плате, али је потом на царини захтевано да на декларацији за робу стоји "Косово Република", док сада то није случај, односно роба је прошла као и пре увођења додатне таксе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво