Јоксимовић и Фабрици o предстојећој динамици преговора са ЕУ

Министарка за европске интегарције Јадранка Јоксимовић и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици разговарали су о плановима и активностима наше државе у процесу приступања – првенствено значају програмирања и спровођења ИПА пројеката, приоритетима Србије у европским интеграцијама и другим важним темама, наводи се у саопштењу из кабинета министарке.

Јадранка Јоксимовић и Сем Фабрици разговарали су о предстојећој динамици ЕУ интеграција, Извештају о напретку који би требало да обухвати анализу укупних реформи у Србији у претходној години.

Јоксимовићева је изразила очекивање да ће државе чланице ЕУ имати довољно времена и материјала да подрже потварање нових поглавља до краја године. 

Наглашава да је ЕУ доминантан развојни партнер Србије и да је грађани препознају као навећег и назначајнијег донатора, односно да су њенњ чланице највећи инвеститори у српску привреду. 

Подсећа, у том смислу да наша држава из фонодова ЕУ, на годишњем нивоу добија око 200 милиона евра бесповратних средстава која се користе за бројне развојне пројекте. Ове године, планирано је да отпочнемо са припремом Закона о кохезионој политици.

Јоксимовићева и Фабрици разговарали су и о примени и коришћењу програмираних средстава, са акцентом на потреби јачања капацитета – како министарстава тако и једница локалне самоуправе. У току су разговори о програмирању ИПА средстава за 2019. и 2020. годину, наводи се у саопштењу из кабинета министарке. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво