Нови Пазар, Угљанинова СДА напустила заседање

Одборници Странке демократске акције Санџака напустили су скупштинско заседање, након што је са дневног реда уклоњена тачка о промени назива градских улица. Предлог СДА је одбијен, јер није у складу са процедурама, које прописују Статут Града и Закон о локалној самоуправи.

Наиме, сви предлози морају да прво на скупштинску Комисији за давање назива улица. Потом се о њима изјашњавају Бошњачко национално веће и градски Савет за међунационалне односе, а на крају треба да добију сагласност од Министартсва за државну управу и локалну самоуправу.

Спорна су имена улица која је предложила СДА Санџака, међу којима су – Адем Демаћи, Ибрахим Ругова, Шабан Полужа и Аћиф ефендија Бљута као и појединих чланова сјеничке конференције. 

У образложењу предлога, СДА наводи да је Аћиф ефендија народни посланик у Скупштини Краљевине Југославије, оснивач и председник бошњачке партије Џемијет, начелник Новопазарског среза, али и "организатор одбране Новог Пазара од четничких напада и заштитник српског цивилног становништва".

Судски процес рехабилитације Аћифа ефендије, коју је покренуло Бошњачко национално веће, још увек није завршен.

Седница скупштине града је прекинута а наставак се очекује у 18 часова.

Власт у Новом Пазару чине – Санџачка Демократска Партија блиска Љајићу, СНС, Странка Демократске Акције блиска Угљанину и Санџачка Народна Партија коју предводи Мирсад Ђерлек, док је Странка Правде и Помирења блиска Зукорлићу у опозицији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи