Вучић: Брутално укидање демократије

Једна од од кључних тема председника Србије Алкесандра Вучића са председником Русије и Кине Владимиром Путином и Си Ђинпингом биће биће и Косово. Поводом одбијања кандидатуре представника Српске листе, Вучић је рекао да је у питању брутално укидање демократије.

Александар Вучић је рекао да је веома забринут јер Српској листи није дозвољено да учествује на изборима за председнике општина на северу Косова.

"Ми смо потписали Бриселски споразум, у тачки седам или осам нам се намеће као обавеза учешће на изборима по косовским законима. Сад им смета што Српска листа побеђује", рекао је Вучић новинарима.

Навео је да је огроман новац уложен како би се уништио углед Српске листе, како би се она разорила, а Срби одвојили од Београда.

Вучић је рекао и да су странци направили своје медије на северу Косова како би разорили углед Српске листе и како би водили кампању за криминализацију Срба.

"Али нису успели, јер Срби све знају, они ће бити уз свој народ и државу. Видели су да им ни милиони долара не помажу да промене вољу српског народа", указао је председник Србије.

Навео је да су прво изненадили расписивањем избора, а када је Српска листа најавила учешће, рекли су да немамо право да учествујемо.

"Албанци су мислили да Срби неће желети да учествују на изборима, а да сада, када су Срби рекли да ће изаћи и поново ће победити, желе да им забране излазак само зато што се њихова политика не свиђа Хашиму Тачију, Рамушу Харадинају или Весељију", указао је Вучић..   

Оценио је да је то брутално укидање демократије. 

"Сачекаћемо да видимо шта ће рећи у Берлину тим поводом. Нећу да кажем на шта ме то подсећа, када браните некоме да се кандидује, иако та политика нема у себи ништа противзаконито. То ћу питати и Меркелову и Макрона. И све остале ћу питати, то ћу објаснити и Сију и Путину, мада сам сигуран да су у сагласју са нама", рекао је Вучић.

"Ја морам да кажем да не разумем...Увек сам поштовао канцеларку Меркел и председника Макрона. Сигуран сам да су паметнији од мене и да ће нешто да смисле. Ја у овом тренутку не разумем како и о чему да разговарам са Приштином", навео је Вучић. 

Вучић о нападима на његову породицу

Поводом поновног упада на градилиште у Београду председника општине Стари град Марка Бастаћа, Вучић каже да не може да разуме оне који чупају знакове и заустављају радове, као и да верује да и грађани Србије не разумеју који је смисао тога.

На питање новинара како тумачи нове нападе на чланове његове породице у појединим медијима, који на насловне стране у различите контексте стављају његовог брата, Вучић је рекао да то само говори колика је мржња оних који би да дођу на власт по сваку цену и који немају аргументе.

На коментар новинара да је Сергеј Трифуновић рекао да Вучићева мајка није била у том тренутку у згади РТС-а, Вучић је казао да је Трифуновић велики лажов и да не приличи да говори у Пекингу о њему.

Како је рекао, све то говори колика је мржња оних који би да дођу на власт а не могу да кажу "да су изградили више фабрика од Вучића" или више пруга и ауто-путева, нити да су у њихово време јавне финансије биле боље.

"И када не можете да кажете да сте имали овакав углед. Ја ћу бити са десне стране први до председника Сија на свечаној вечери, а бићу један од представника три земље, Путин је први, а ми смо други или трећи, који ћемо дати завршну реч на самиту у суботу. Плус имамо уводна обраћања. Не разумете колику част је Србија добила овде", истакао је председник.

Каже да "велики јунаци" не могу да изађу са њим, Вучићем, на крај, па морају да нападају чланове његове породице.

Вучић истиче да нико не може да му каже да је сада богатији и додао да га то не интересује већ шта ће да остане иза њега.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи