Ђурић: Србима се брани да иду на изборе зато што су Срби

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да најава ускраћивања права на кандидовање српским кандидатима на локалним изборима у општинама на северу покрајине представља најгрубље угрожавање основних људских и политичких права Срба.

"Идеја да се некоме наметну услови везано за политичке ставове и националну припадност и да се неко искључује са избора суштински због националне припадности је, не само у супротности са свим тековинама савремене Европе и цивилизације 21. века, него представља повратак у време најмрачније владавине балистичког покрета, Велике Албаније и владавине Енвера Хоџе", рекао је Ђурић.

То, према његовим речима, није примерено, нити може да води нормалности у односима и очувању мира и стабилности.

"Оваква најaва и настојање су нешто што грубо поткопава и онако крхку политичку и безбедносну ситуацију на КиМ и моја порука је да нико не би требало да се игра са основним људским и политичким правима Срба на КиМ", упозорио је Ђурић.

Изразио је незадовољсво и запрепашћеност због тога што је неко у Србији нашао за сходно да покрет Самоопредељење, чији су чланови одговорни за покушај да се Србима забрани учешће на изборима само зато што су Срби, назове принципијелним.

"Јутрос је Драган Ђилас покрет Самоопредељење назвао принципијелним и бескомпромисним у борби за своју политику. То на најбољи могућ начин показује однос Драгана Ђиласа према КиМ и ја бих му само поставио питање какви су то његови принципијелни пријатељи који забрањују Србима са КиМ да се кандидују на изборима. Нама очигледно никакви непријатељи са стране нису потребни јер имамо довољно генија код куће који ће се наћи да раде овакве ствари", закључио је Ђурић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво