Вучић од сутра у Пекингу на Форуму "Појас и пут"

Председник Републике Србије Александар Вучић учествоваће на Другом форуму за међународну сарадњу "Појас и пут", који ће бити одржан у Пекингу од 24. до 27. априла.

Александар Вучић ће на првом заседању Округлог стола лидера говорити на тему "Подстицање повезивања у циљу проналажења нових извора раста", а биће и међу три лидера који ће се обратити учесницима Форума приликом завршног излагања, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника.

Током боравка у Пекингу, председник Србије имаће низ билатералних сусрета са највишим званичницима земаља учесника Форума, међу којима су председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг, председник Руске Федерације Владимир Путин, председник Швајцарске Конфедерације Ули Маурер и председник Републике Белорусије Александар Лукашенко.

Вучић ће се састати са чланом Сталног комитета Политбироа ЦК КП Кине Вангом Хунингом, чланом секретаријата Централног комитета КП Кине и директором Канцеларије за истраживање политике ЦК КП Кине.

Планирано је да током одржавања Форума председник Србије присуствује и потписивању низа билатералних споразума између Републике Србије и Народне Републике Кине.

У делегацији Републике Србије биће и потпредседници Владе Расим Љајић и Зорана Михајловић, министар финансија Синиша Мали, министар рударства и енергетике Александар Антић, министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, као и председник Националног савета за координацију сарадње са Русијом и Кином Томислав Николић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво