Брнабић: Не очекујем споразум до октобра

Премијерка Ана Брнабић је поводом медијских навода да се споразум Београда и Приштине очекује до октобра рекла да су притисци све већи. Истиче да разграничење никада није било на агенди, већ да је било једна од опција.

"Никад тај предлог није био на столу. Да ли очекујем да дође до споразума до октобра? Не очекујем. Немам разлога да верујем јер смо све даље од дијалога и од могућег решења", рекла је Ана Брнабић која учествује на Економском форуму на Јахорини.

Премијерка је додала да је дијалог постојао али да је Приштина онда кренула да га успорава.

Истиче да шест година Приштина не поштује Бриселски споразум, да није формирана Заједница српских општина иако је Београд испунио све обавезе.

Како је рекла, Европска унија која је била гарант споразума ништа није учинила да Приштина испуни споразум. Каже да је уследио читав низ потеза као што су таксе од 100 одсто на српску робу, формирање тзв. војске Косова и усвајање приштинске платформе за дијалог "која је супротна свему што јесте дијалог".

"Ја сам рекла а ту је и Александар Вучић био јасан, наша црвена линија су таксе и Приштина мора да повуче ту одлуку. Не трпимо притиске, сви наши партнери разумеју да се на Србију више не може вршити притисак. Ми смо поуздан и озбиљан партнер и тако се односе према нама", рекла је премијерка.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво