Милићевић: Чим сам добио телефон почео сам да пратим Скупштину

После шестомесечне паузе, која је уследила након удеса у којем је добио тешке телесне повреде, посланик СПС-а Ђорђе Милићевић је дочекан аплаузом у Скупштини Србије. Нисам у потпуности опорављен, али осећам потребну да радим одговорно свој посао јер желим да пружим допринос даљој модернизацији Србије, рекао је Милићевић за РТС.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, Ђорђе Милићевић рекао је да нажалост нису честе ситуације да на политичкој сцени око неких питања која су од изузетног значајна имамо консензус.

"Велика је част и привилегија за мене лично да после шест месеци коначно будем заједно са својим колегама. Нисам у потпуности опорављен, али осећам потребу да радим одговорно свој посао јер желим да пружим допринос даљој модернизацији Србије", каже Милићевић.

Према његовим речима, Србија не сме да пропусти ову шансу да настави да се развија, модернизује и реформише.

"Неће се моје колеге наљутити, али када се нађете у једној таквој тешкој ситуацији, најпре је пред очима породица, ћерка коју нисам извео на прави пут, седми је разред, и жеља да не смете да будете превише себични и да тај терет одговорности препустите својој жени", рекао је посланик СПС-а.

Како каже, пред очима вам је најпре породица и круг пријатеља који вас увек окружује, а онда политика, јер је највећи део живота провео у политици.

"Имам 41 годину а у политици сам од 1996. године, више од пола живота сам у политици", рекао је Милићевић.

Испричао је да у првим данима опоравка није био у могућности да користи телефон, али чим је добио таблет и телефон најпре је почео да прати седнице Скупштине.

"Као да имамо постреволуционарно стање" 

Говорећи о делу опозиције који бојкотују седнице Скупштине, каже да је то озбиљнији део приче.

Подсећа да је Народна Скупштина највиши орган законодавне власти, место где посланици који су преузели одговорност за функционисање парламента – разговарају како да дођу до квалитетних законских предлога и додаје да се дијалог увек водио у парламенту.

"Дијалог се и данас води у парлемнету без обзира што један део опозиције не жели да учествује у расправама, пре свега из немогућности да кроз аргументовану расправу покаже своју снагу, оцењује посланик СПС-а.

Додаје да су захтеви опозиције помало нелогични, како каже, они искључују суштинску улогу парламнета због чега постоји, а то је законодавна активност.

"Заобилазе парламент, понашање као да је постреволуционарни период, као да је 13. била револуција, али ако је то одзив који треба да промени ову власт, онда она не треба да брине већ да ради посао за који је преузела одговорност", каже Милићевић.

Додаје да улица није место за разговор.

"Спремни смо да разговарамо о темама које ће побољшати постојеће процесе, али не на улици. Тачку на то смо ставили 20. Тог 20. смо показали јединство и снагу и то је одоговр на све негативно што смо имали протеклих месеци", каже посланик СПС-а.

Ивица Дачић је рекао да се нерасписвањем избора чини услуга опозицији. Милићевић каже да постоје два дела приче, нешто што се тиче опозиције, а други што се тиче СПС-а.

"Овај део опозиције се удружио да би политички преживео. Пре пет месеци су били громогласни у захтеву за расписивање ванредних избора, а данас када поменете изборе осмишљавају нове флоскуле бојкота јер схватају да ни овако удружени не би могли да преживе неки нови изборни циклус", наводи Милићевић.

СПС спреман за изборе 

Каже да је СПС озбиљна политичка стрнака и да су 28 година присутни на политичкој сцени Србије.

"Као стрнка која има највише искуства на политичкој сцени знамо да морате бити спремни за ванредне парламентарне изборе, а са друге стране имате ситуацију да смо ушли у изборну годину. Питање је да ћи избори бити одржани нешто раније или у термину када је предвиђено да буду одржани", наводи посланик СПС-а.

Одлуку о изборима ће донети председник СНС-а и СНС-а, каже Милићевић и додаје да су убеђени да ће имати одгворани приступ и да ће поћи од националних интереса.

"Ми смо за изборне спремни", каже Милићевић и додаје да опозиција тражи комисију која ће да се бави израдом изборног законодавства. Подсећа да када не желе да реше неку ствар, они формирају комисију.

"Опозицији не одговарају избори, не постоји изборни процес који би овакав изборни процес врати на власт легитимним путем. Дакле, не боре се за демократију већ за за власт и привилегије и желе да понове оно што не сме да се деси – да се историја понови у оном најгорем облику када је могло да се чује само њихово мишљење када се говори о медијима", каже посланик СПС-а.

Понавља да се демократија остварује на изборима.

"Желите да се борите за демократију, врло једноставно, спремни смо да дијалог водимо у институцијама, истиче Милићевић.

Додаје да то што опозиција лоше говори о својој држави штети интересима земље.

"Све је то већ виђено, и бојкот парламента, тужакање државе у иностранству. Не схватају да то што лоше говорите о држави у иностранству не доноси краткорочно политичке поене, а штети интересима државе, закључио је посланик СПС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи