Посебна част за Вучића у Кини

Председник Србије Александар Вучић је, уочи посете Кини, примио амбасадорку те земље Чен Бо и изразио велико задовољство поводом предстојећег учешћа на Другом форуму "Појас и пут", као и свог шестог сусрета са Си Ђинпингом. Кинеском председнику Вучић ће захвалити за све што је учинио за Србију и за сву помоћ у економском развоју, као и подршку у питањима од државног и националног интереса.

Александар Вучић је истакао да се искрено нада да ће председник Си, током састанка у Пекингу, потврдити своју намеру да нам учини част да поново посети Србију, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника Србије.

Вучић је рекао да га радује то што је и својим радом допринео да српско-кинески односи достигну највишу тачку развоја у својој историји, до нивоа свеобухватног стратешког партнерства и челичног пријатељства.

Амбасадорка Чен је рекла да јој је веома драго што ће председник Вучић поново посетити Кину и истакла да председник Си веома цени српско-кинеско пријатељство и председника Вучића лично.

Она је нагласила да ће Други форум "Појас и пут" окупити 40 светских шефова држава и влада, а да ће председнику Вучићу бити указана посебна част да буде међу три лидера који ће дати завршну реч.

Вучић је рекао да учешће на овом Форуму представља велику част за Србију и потврду да Кина у нашој земљи види поузданог партнера. Он је, такође, изразио чврсту подршку Србије визионарској идеји председника Сија, јер је једна од најзначајнијих у модерној историји, која ће допринети напретку целог човечанства.

"Иницијатива Појас и пут је потврда да је за Кину и председника Сија свака земља, без обзира на друштвено и економско уређење, историјско наслеђе или степен развоја, равноправна и да само заједничким напорима можемо сачувати тековине садашњости и изградити будућност какву желимо", рекао је Вучић.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(субота, 20. апр 2019, 21:46) - Bpjan [нерегистровани]

Srbija i Kina

Hvala Kini zato sto Srbiju stavlja na vrh projekta Pojas i put.

(субота, 20. апр 2019, 16:07) - Boban 89 [нерегистровани]

Odlicna saradnja

Nasa mala zemlja postaje kljucni igrac bar sto se tice medjunarodne saradnje konkretno ovog puta sa Kinom.

(субота, 20. апр 2019, 15:25) - Ivan Zgrozeni [нерегистровани]

Kina i Rusija

se brane u Srbiji. Ako otimanje Kosova uspe otvoren bi bio put i za otimanje Tibeta i Sibira.

(субота, 20. апр 2019, 14:51) - Lena [нерегистровани]

...

Kina je nas iskren prijatelj i hvala im puno na porsci koju nam pruzaju.