Агенције и медији у региону о скупу у Београду

Светске агенције и медији у региону известили су о скупу у центру Београда, организованом у знак подршке председнику Србије Александру Вучићу, уз оцену да је тим скупом одговорио на протесте опозиције позивом на дијалог и поручио да политичке спорове треба решавати на изборима.

Агенција Ројтерс митинг подршке председнику Вучићу оцењује као одговор на вишемесечне протесте опозиције позивом на дијалог.

Сличну оцену дају и италијанска агенција Анса и америчка агенција АП, која истиче да се председник у свом говору уздржао од напада на своје противнике, инсистирајући да би политичке спорове требало решавати путем избора.

Интересовање за скуп у Београду и од медија из региона. Макендонски Портал А1 јавио је да је испред Народне скуштине било око 170.000 грађана, напомињући да су припреме за скуп трајале од јутра и да су присутни и грађани из целе Србије и Републике Српске.

Хрватски Т портал оценио је да је овај скуп, председник Вучић организовао као одговор на протест дела српске опозиције окупљене око СзС, који је одржан прошле суботе на истом месту, и да је смисао данашњег скупа био да Вучић покаже своју снагу политичким противницима.

Сарајевски портал Аваз, у првом извештају навео је да је премијерка Ана Брнабић поручила да Србија није подељена земља, а Ал Џазира је акценат ставила на учешће председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика и шефа мађарске дипломатије Петера Сијарта.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво