Харадинај: Треба да се деси помирење, то је компромис

Косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је да пред самит у Берлину "види неку нову енергију", додајући да у Приштину није стигао ниједан званичан документ организатора самита, попут предлога за споразум Београда и Приштине.

На конференцији за медије након седнице владе у Приштини Харадинај је изјавио да мисли да треба да се деси помирење између Приштине и Београда.

"Помирење је компромис за Косово и помирење би требало да резултира реципрочним признавањем у постојећим границама и истовремено да се са тиме поново успостави трговачки однос и слобода кретања. То је оно, ако се деси, десиће се", рекао је Харадинај.

Каже да обострано признавање јесте нека врста помирења.

"Није правно помирење, али јесте један компромис за Косово", додао је Харадинај.

Рекао је да не зна да ли ће на Косову ускоро бити организовани ванредни парламентарни избори.

"Ако коалициони партнери, неко од нас жели да прекине коалициони уговор, и ми смо спремни у свако доба. Али, поштујемо обавезе које смо преузели и по природи последњи ћу напустити уговор и нећу први раскинути коалицију", навео је Харадинај.

Косовска влада је на данашњој седници одредила 20.000 евра, као прилог за обнову изгореле цркве Нотр Дам у Паризу. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи