Посланичка питања о реконструкцији владе, здравству и СзС-у

Посланици Скупштине Србије су, на почетку нове седнице на којој је и Предлог закона о конверзији стамбених кредита индексираних у швајцарским францима, искористили време за постављање питања.

Посланик СНС-а Александар Марковић питао је МУП "да ли ће бити процесуирани организатори напада, 4. априла, на жене испред Скупштине града Београда, када је требало да се одржи седница за родну равноправност, а када су Ђиласови 'јуришници' вређали жене, претили и псовали".

Марковић је питао и да ли ће Ђилас, Јеремић и Обрадовић одговарати уништавање градилиште током протеста, 6. априла, када је, како каже, начињена штета од 10.000 евра.

Лидер СРС Војсилав Шешељ затражио је да се из Владе одстране сви министри који мишљење добијају на реверс из амабасда, сви који су се, како каже, показали као неспособни и недостојни министарске функције.

То би, каже, било и те како добро кад би се десило пре сусрета председника Србије Александра Вучића у Берлину са Англеом Меркел и Емануелом Макроном, 29. априла.

Сматра да је реконструкција владе неопходна како би се Србија стабилизовала и имала јаче адуте у одмеравању снага са западним силама. 

"Пошто нам је до избора остало још годину дана, реконструкција има смисла, боље би било кад би на изборе ишли у стаблнијим условима", рекао је Шешељ и додао да би било добро да влада падне у парламентарном или изборном поступку, а не уз помоћ непријатељских сила.

Посланик СДПС Предраг Јеленковић питао је Министарство културе да ли ће се наставити финансирање радова и колико средстава је опредељено за локалитет и археолошко налазиште Царичин град у Лебану.

"Има ли услова да овај локалитет добије статус јавног предузећа, да бисмо допринели већој афирмацији овог локалитета", упитао је Јеленковић.

Бојан Торбица из Покрета Србије рекао је да се води негативна кампања којом се умањује улога државе у лечењу грађана у иностранству.

Навео је да је влада у новембру 2014. године, на иницијативу Александра Вучића, основала буџетски Фонд за лечење деце и одраслих у иностранству и питао министра здравља Златибора Лончара колико је грађана сваке године, од 1. јануара 2010. године до данас, лечено у иностранству на рачун обавезног здравственог осигурања и колико од њих је било одраслих, а колико деце.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво