Вучић: Време је да се ујединимо

Председник Србије Александар Вучић поручио је да је време да се Срби уједине око свих важних питања и да схвате да се, како каже, само заједно могу борити за српске интересе, посебно на Косову и Метохији и у целом региону.

"Мислим да је важно да на све њихове позиве на сукобе ми већ у петак на једном од највећих политичких скупова у Србији у последњих 50 година позовемо људе на јединство и уједињење", рекао је Александар Вучић у интервјуу за лист Ало.

Истакао је да је реч о позиву грађанима, а не политичким странкама.

"Након глупости и истинског дебакла скупа у организацији Ђиласа, Обрадовића и Јеремића који су претили и насилним преузимањем власти важно је да на све њихове позиве на сукобе већ у петак позовемо људе, не политичке странке, на јединство и уједињење", додао је Вучић.

Навео је и да је јединство од пресудног значаја, као и да ће то људи у Србији и те како добро разумети.

"То значи да треба да се ујединимо око свих важних питања и економског напретка Србије и да покушамо да схватимо да се само заједно можемо борити за наше интересе, посебно на Косову и Метохији и у целом региону, и да добро разумемо да су поруке сукоба и подела међу Србима лоше за све оне који желе да инвестирају у нашу земљу", истакао је председник.

број коментара 19 Пошаљи коментар
(уторак, 16. апр 2019, 14:42) - Djape ja [нерегистровани]

pedjakkostic@gmail.com

Bilo bi dobro da se svi ujedine i rade u interesu Srbije

(уторак, 16. апр 2019, 11:57) - Krco [нерегистровани]

Srbija

Mir, tolerancija i stabilnost su zagarantovan uspeh!

(уторак, 16. апр 2019, 11:02) - anonymous [нерегистровани]

@Ujedinjenje srba?

Pa Srbija i jeste nacionalna drzava Srba. Kao sto su Francuska, Italija i Spanija nacionalne drzave Francuza, Spanaca i Italijan, isto tako je Srbija drzava svih Srba i svih njenih gradjana koji u njoj zive. Ne vidim sta je tu sporno, osim ako ne mislite da Srbi nemaju pravo na svoju drzavu. I Srbi se pise velikim slovom.

(уторак, 16. апр 2019, 10:38) - gligabgd [нерегистровани]

predsednik svih građana

Kako kad si predsednik samo simpatizerima svoje stranke? Počni da budeš predsednik svih građana, daj ostavku na mesto predsednika stranke, prekini da nas deliš na svoje i njihove i onda ćemo se možda i ujediniti. Ti kao prvi među jednakima prvi treba i da daš primer.

(уторак, 16. апр 2019, 09:42) - anonymous [нерегистровани]

Ujedinjenje srba?

Opasna namera koja poziva na ujedinjenje srba,kao da u srbiji zive samo srbi.Tu se mogu naslutiti namere da se tezi ka nacionalnoj drzavi koja ce mozda spasiti vozda da se odrzi na vlasti. Sada kao i 90.tih ponovo je ugrozena srpska nacija.Napred Vucko ,pa ces i ti na Kazimestan.

(уторак, 16. апр 2019, 09:37) - Драган [нерегистровани]

само у истини и правди

Политичари на власти су увек позивали на уједињење а они у опозицији, чак и када су док су били на власти позивали на ујединјење, су били против уједињења - јер им не иде у прилог.

Проблем уједињења је то што је уједињење могуће само у истини и правди, никако другачије.
Нејасна је политика владајућих по питању Косова. Не долази у облик никакво признње нити "трајно обавезујуће "решење"" - трајно решење је могуће само ако се Косово и Метохија врате под суверенитет Србије - све остало - није трајно.
И не слажем се да србија постане део ЕвРопске Уније.
Тако да јединство ниеј могуће док се око овога не сложимо.

(уторак, 16. апр 2019, 09:28) - anonymous [нерегистровани]

Loša poruka

Ako želimo demokratsko društva, nikakva sabornost nam nije potrebna. Potrebno je da se idejno sukobljavamo oko toga kako želimo ekonomija da nam izgleda, kakvo rešenje za Kosovo hoćemo i sl. Zato ovo nije dobra poruka.

(уторак, 16. апр 2019, 08:46) - Tadija [нерегистровани]

Srbija

Braćo Srbi,urazumite se i shvatite da smo svi jedan narod i da da treba da radimo zajeno...jer jednu Srbiju imamo koju morano da čuvamo i borimo se za njenu budućnost. Dobili smo od naših predaka da je čuvamo,a ne da je rušimo.

(уторак, 16. апр 2019, 08:17) - antiprotivan [нерегистровани]

ujedinjenje

Predsednik poziva na ujedinjenje svih gradjana i onda u prvoj recenici opljune po protestima gradjana u subotu sa vec poznatim kvalifikacijama.Gospodine predsednice jer Vi pozivate na ujedinjenje i jedinstvo svih gradjana Republike Srbije ili na jedinstvo gradjana clanova SNS-a. Potpuno nedrzavnicko ponasanje.

(уторак, 16. апр 2019, 08:14) - anonymous [нерегистровани]

Zao mi je Predsednice

Koliko juce ste nas koji ne mislimo kao vi nazvali fasistima. Nece to moci da prodje tako sto ce da se zaboravi.