Двери: Тужићемо Вучића за увреде

Председника Александра Вучића очекују тужбе за све изјаве које је изнео на рачун чланова покрета "Двери", саопштио је овај покрет.

Из покрета "Двери" саопштили су да је понашање представника власти у последњих неколико дана постало "крајње ненормално". Изражавају озбиљну забринутост за све њих, али и за све грађане ове земље који, истичу, постају таоци њихових сулудих идеја и изјава.

"Након најаве штрајка глађу, након упада чланова СНС у локалне скупштине широм Србије, након што им се због свега тога смејала цела Србија и након што су урадили све оно за шта оптужују опозицију, поново су се вратили на етикетирање и мржњу. У јучерашњој изјави Александар Вучић нас је поново назвао фашистима, али овај пут, замислите, зато што нисмо изазвали насиље на протесту", саопштиле су Двери.

Покрет сматра да је Вучић био видно разочаран зато што на протесту није било никаквог насиља.

"Чак је нервозно и сумануто позивао опозицију да учини неко насиље, оптужујући нас да смо 'бабе' јер нисмо насели на његове провокације. Сматрамо овакве испаде веома неодговорним, нарочито у тренутку када је опозиција показала одговорност и позвала на дијалог о испуњењу захтева са протеста", истиче се у саопштењу.

Поред тога, Двери осуђују нападе Вучића на функционере Двери.

"Он је за Милована Јаковљевића, малинара и члана Председништва Двери рекао да је 'фашистичка битанга', а за Југослава Кипријановића, такође члана Председништва да је 'фашистички заменик фашистичког председника'", наводе у саопштењу.

За све ове изјаве Вучића очекују тужбе, саопштавају Двери.

"Комплетну јавност још једном позивамо да заједно извршимо притисак и не дозволимо да нам људи са ненормалним понашањем уништавају земљу", истичу Двери.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво