Мартиновић: Испунили смо задатак, одбранили смо Скупштину

Показали смо како се на миран, демократски, цивилизован и достојанствен начн понашају посланици владајуће коалиције и како се мирним и демократским средствима могу одбранити институције од оних који би хтели насиљем, псовкама и вређањем да пониште изборну вољу грађана, поручио је шеф посланичке групе СНС-а Александар Мартиновић.

"Ми смо се врло јасно супротставили нарастајућем фашизму у једном делу српске опозиције", рекао је Александар Мартиновић на конференцији за новинаре којој су присуствовали и посланици СНС-а и других странака владајуће коалиције. 

Нагласио је да су посланици владајуће коалиције испунили задатак и сачували Скупштину од оних који су имали јасан план да силом уђу у зграду парламента и да покушају да изазову инциденте и сукоб са посланицима СНС и полицијом. 

"Тај покушај им је пропадо. Показали смо да на миран и достојанствен начин можемо да сачувамо Скупштину, демократију и изборну вољу грађана", рекао је Мартиновић. 

Каже да је уочи јучерашњег протеста створена атмосфера "смака света". 

"Или ће се десити смак света или ће Вучић да поднесе оставку. Није било смака нити је Вучић поднео оставку", рекао је Мартиновић. 

Поводом најаве новог окупљања опозиције за седам дана, Мартиновић је рекао да "дрхти од страха", упитао је колико ће успети да сакупе за седам дана ако су јуче успели да сакупе 7.500 људи, те навео да у Србији више нико не верује људима попут Сергеја Трифуновића, Бошка Обрадовића, Вука Јеремића, Драгана Ђиласа. 

Како каже, захтеви СзС долазе од неозбиљних људи, попуно су импровизовани и састављени у паузи између два митинга који им је пропао. 

"Не можете да разматрате захтеве Сергеја Трифуновића који каже да Вучић насељава Арапе и Мађаре, оних који су чупали знакове, пре неки дан су хтели да туку жене испред Скупштине града. садржина њихових захтева је ирационална. Шта значи да променимо изборне услове? То су њихови изборни услови, изборни услови ДОС-а", рекао је Мартиновић. 

Нагласио је да је СНС под таквим изборним условима 2012, 2016, 2017. и 2018. победила по изборном закону ДОС, односно, како каже јединствене ДС која је сада распарчана у "разне Ђиласе и Јеремиће". 

"Ми се понашамо у складу са њиховим правилима. Нема тог изборног закона и математике која може да вас доведе на власт без подршке грађана", рекао је Мартиновић. 

Одсуство подршке у народу је, сматра, и главни проблем опозиције. 

"Како да испуните захтеве људи који не желе да разговају, кажу неће са Вучићем јер је, кажу, диктатор, неће са Мајом Гојковић, траже њену оставку. Шта, да мењамо руководство РТС? То је њихово руководство. Савет РЕМ-а? Они су донели закон по коме политичке станке немају право да буду у Савету РЕМ-а. Ко да буде? Обрадовић? Захтеви су потпуно ирационални", каже Мартиновић. 

Мартиновић каже и да су последња три дана, која су посланици владајуће коалиције провели у Скупштини како би је, каже, одбранили од присталица СзС који су јуче протестовали, била су права школа демократије. 

За оне који мисле да је будућност Србије у мотроним тестерама и вешалима, порука је да наставе тако, а грађани су им, додао је, јасно поручили да су против такве њихове политике. 

Казао је и да су лидери СзС показали како они схватају демокраију и то су показали на Старом граду и у Параћину, избацивањем одборника из Старог града и тиме што Саша Пауновић није дозволио да се одборнику СНС укаже лекарска помоћ иако је дијабетичар.

"Упркос томе одолели смо свим изазовима, сачували смо ову институцију за народ, испунили смо наш задатак", закључио је Мартиновић. 

Нагласио је да ће СНС 19. априла послати другачију поруку од оне коју шаље СзС.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара