Вучић: Парламент је место за дијалог

Председник Србије Александар Вучић позвао је представнике опозиције на дијалог, али тамо где се дијалог и одиграва – у Парламенту. Каже да ће у петак говорити пред највећим бројем људи, а да ће озбиљним садржајем који ће понудити грађанима показати шта је чинити у наредном периоду.

Александар Вучић је поновио оптужбе на рачун појединих лидера опозиције, који су, како је рекао, својим говорима на јучерашњем протесту доказали његове тврдње.

"Јуче сам био на тераси и слушао људе. Живе душе није било у близини Председништва и Скупштине Града Београда. Слушао сам увреде на свој рачун по хиљадити пут", рекао је Вучић.

Вучић је током обиласка Клиничког центра Србије поновио да је на јучерашњим протестима било седам и по хиљада људи.

"Ми смо знали – горња граница је била 11.000, и било је седам и по хиљада. Људи су пребројани 'у главу'. Не разумем ту хистерију лажи коју су неки покушавали да прикрију. Није битан број људи, зато што су све време лагали. Ниједном се у Београду није окупило више од пет и по хиљада људи. А седам и по хиљада је озбиљан број", нагласио је Вучић.

Додао је да је било проблема са бројањем, између софтвера и ручног бројања. Разлика је, каже, 65 људи.

"Наравно да су опет инсистирали на сликама из шетње, зашто поставе камеру код Владе, они се сливају, усликају 800, 900 људи, јао јел' сте видели каква се маса слива", истиче Вучић.

Баш зато што је 7.500 оозбиљан број је, каже, председница Скупштине Маја Гојковић позвала на дијалог у парламенту.

"За дијалог смо спремни, Маја Гојковић их је позвала на дијалог тамо где треба", истакао је председник Србије.

Вучић најављује да ће на скупу заказаном за петак говорити пред великим бројем људи.  

Каже да озбиљним садржајем који ће понудити грађанима жели да покаже "шта је чинити у наредном периоду".

Мађарима се извинио због изјава појединих лидера опозиције. Забрињавајуће су, каже, тврдње о насељавању Мађара и Сиријаца. 

Истиче да то није став већинске Србије. 

"То се и у теорији и пракси назива фашизам. Ја ћу да говорим истину, то је мој посао као председника", напоменуо је Вучић.

Захтеви који се тичу РЕМ-а и јавних сервиса су, према Вучићевим речима, противзаконити.

"То би било директно нарушавање Јавног сервиса, јер су те законе они доносили", рекао је Вучић.

Говорио је и о Радио-телевизији Србије.

"РТС о којој мислим лошије сигурно од њих, посебно директно о њиховим кадровима и њиховим људима, то су сви на РТС-у. Не можемо ми, знате, то је за Управни одбор, то би било директно нарушавање када би странке о томе говориле, директно нарушавање независности јавног сервиса", рекао је Вучић.

Председник Србије поручио је да не воли ултиматуме.

"Те ултиматуме пет и шест дана – не волим ултиматуме. Зато напред до победе, растурите нас. А на дијалог у парламент", закључио је Вучић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво