СНС оптужује СзС за напад на жене за штандовима

Градски одбор Српске напредне странке у Београду саопштио је да су "тројица насилника Савеза за Србију" напала жене на Новом Београду, које су стајале за штандовима СНС-a.

У саопштењу за медије, СНС наводи да су штандови у Похорској у Новом Београду уништени, страначки материјал исцепан, а "жене које не деле ставове са насилницима Ђиласом, Јеремићем и Обрадовићем још једном су претрпеле насиље, увреде и застрашивање".

Градски одбор позвао је надлежне државне органе али и грађане да "иживљавање силеџија из СзС-а схвате крајње озбиљно и да што хитније санкционишу сваки облик насиља које политички неистомишљеници трпе од Ђиласа, Јеремића и Обрадовића".

Шеф одборничке групе СНС-а у Скупштини града Београда Александар Мирковић осудио је напад на активисткиње на штандовима СНС-а, које су, како тврди, напале "силеџије и хулигани" инструисани од стране Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића и Вука Јеремића.

"Ово нам показује да последњи напад, који се десио испред Старог двора пре два дана, није последњи и показује нам да се ти људи ту неће зауставити", поручио је Мирковић.

И члан Председништва Српске напредне странке Александар Јовичић је позвао надлежне органе на хитну реакцију.

"Најоштрије осуђујем напад хулигана из редова Савеза за Србију на активисткиње Српске напредне странке, које су на штандовима на Новом Београду делиле материјал и позивам државне органе да сместа реагују и зауставе овакве инциденте, који се свакодневно понављају и интезивирају", навео је Јовичић у саопштењу.

Милосав Миличковић, потпредседник Градског одбора СНС-а је у саопштењу осудио, како каже, "последњи у низу напада силеџија Ђиласа, Јеремића и Обрадовића на жене", уз поруку да се томе мора стати на пут.

Чланица Градског одбора СНС-а Београд Наташа Станисављевић каже да се наставља политика насиља над женама од стране Обрадовићевог, Ђиласовог и Јеремићевог такозваног Савеза за Србију.

Ивана Томић Илић, чланица Већа Градске општине Вождовац, каже да је за сваку осуду оно што жене и мајке трпе од представника опозиције.

У писаној изјави Танјугу, наводи да су константни вербални и физички напади, претње и омаловажавања кулминирали данашњим акцијама "насилника из СзС-а".

Они су, како тврди Томић Илићева, не само физички напали активисткиње СНС-а на Новом Београду, већ су жени запосленој у Управи града, Милици Марковић, на улазним вратима зграде у којој живи са породицом залепили слику, на којој је она током супротстављања представницима СзС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво