Вучић позвао институције да раде свој посао

Председник Србије Александар Вучић рекао је да су "насилници и силеџије" спремни на свашта и да ће држава умети да се обрачуна са њима. Позвао је институције да раде свој посао и захвалио женама које су у Старом двору "показале свим мушкарцима" да морамо да имамо снаге "да се изборимо са фашизмом".

Александар Вучић је на ванредној конференцији у Председништву рекао грађанима Србије да се не брину због, како каже, "упада Бошка Обрадовића и његових следбеника у Скупштину града".

Седница Савета за равноправност у Скупштини града прекинута је након што су лидери Савеза за Србију покушали да уђу у зграду Старог двора. Жене запослене у Скупштини блокирале су улазна врата и тако их спречиле да уђу.

Председник је позвао институције да раде свој посао. "Апсолутна мањина следи идеологију Бошка Обрадовића, али врло агресивна мањина, а можемо да је победимо само ми који желимо озбиљну и демократску Србију", рекао је председник.

Нагласио је да је 70-80 жена показало да су "у стању да се супротставе фашизму својом вољом и храброшћу".

"Слика дама како се држе за руке и бране институцију од Бошка је слика Србије и будућности. Заслужују дивљење и волео бих да сам могао да будем функционер у Скупштини да бар на неко време могу то дивљење да поделим са њима. Хвала им што су показале пут слободе и бориле се против фашизма", рекао је Вучић.

Председник се женама које су блокирале Обрадовића да уђе у Скупштину извинио што су, како истиче, трпеле нападе и "претње шамарчинама".

"Бошко није из Београда, никада се није кандидовао да буде одборник. Упао је са жељом да блокира неког од функционера градске власти, што су једино радили Јобик у Мађарској и Хитлерови нацисти. Фашистичке идеје у Србији неће проћи. Позивам институције да обаве посао", рекао је Вучић.

Поручио је да фашизам у Србији нема будућност, а да је демократија облик режима који ће се неговати.

"Србија се налази на добром путу, поправљаћемо све оно што је бивши режим оставио, наставићемо да се боримо са нашим грађанима и осигурамо будућност за нашу децу. Да нападате новинарке и упадате на радна места, скидате знакове јер неко нешто ради, за разлику од вашег периода када се није градило, али ни то не ваља јер они одлучују шта ваља и не ваља", рекао је Вучић.

Обрадовића следи "апсолутна мањина" 

Рекао је да политику Бошка Обрадовића "следи апсолутна мањина и мање од тога, али веома агресивна".

"Морамо да победимо само ми који желимо слободну демократију, озбиљну и одговорну Србију", рекао је Вучић.

Истакао је да ће Србија умети да се избори са злом.

"Ко не буде радио посао, нека се склони. Потребне су нам институције које поштују закон ове земље и делују у складу са Уставом. Не сме група од 70 до 100 људи да малтретира све друге који само желе да у складу са Уставом обављају свој посао", навео је Вучић.

Истакао је да је Уставом загарантована слобода кретања.

"То неки не знају и мисле да ће насиљем нешто постићи. Позивам све нормалне људе да не следе овакве примере и идеје и у складу са демократским нормама и принципима на демократским изборима гласају за кога желе и бирају своју будућност", рекао је Вучић.

Нисмо желели да наседнемо на провокације 

Новинарка Пинка је питала Вучића како ће се стати на пут онима из опозиције који су најавили да ће током следећег протеста ићи до те телевизије. Председник Србије је одговорио да им неће бити дозвољено да упадну у Пинк, као и да су и данас "вагали до последњег тренутка" да ли да реагују, јер нису желели да наседну на провокације.

"Полиција ће у неком тренутку морати да реагује на њихово насиље. Не би било изненађење да шутирају полицајце, потискују и гурају жене, уносе тестере и вешала, то није случајност и није у питању један догађај, већ навика и систем провокација", навео је Вучић.

Новинарка Прве телевизије, која је била испред Старог двора и којој су из опозиције рекли да је "бот", такође је упитала "како ће држава да изађе на крај" са понашањем које није легитимно.

"Држава има механизме, важно је да људи виде да избегавамо сукобе, покушавамо да покажемо на шта су све силеџије спремне. Да би људи разумели шта су прекршили – никоме нису пријавили скуп осим новинарима једне медијске куће", рекао је председник.

Сматра да су потези опозиције све хистеричнији, да приступају насилним методама, јер су увидели да их све мање људи разуме и све их је мање на скуповима.

"Уверен сам да ће институције умети да раде свој посао. Извините још једном", рекао је Вучић и још једном захвалио Андреи, Маши и Наташи на храбрости.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи