Усвојена оставка Милутина Јеличића Јутке

Милутин Јеличић Јутка више није председник Општине Брус, после три мандата. На редовној седници Скyпштине константована је његова оставка и изабрано ново руководство. Док су одборници у сали доносили одлуке, представници опозиције и лидери Савеза за Србију чекали су исход испред зграде. Седница је завршена без инцидената.

Сада већ бивши председник Милутин Јелићић Јутка, против кога се води судски поступак за недозвољене полне радње и сексуално узнемиравање бивше сараднице Марије Лукић писану оставку поднео је 14. марта, а пред одборницима је она и званично верификована.

Мирослав Панић, председник Скупштине Брус констатовао је да је престао мандат председнику Општине Брус, његовом заменику и општинском Већу.

Одборници су данас изабрали ново руководство. Нови председник општине Брус је Саша Милошевић, ветеринарски техничар кога је предложила одборничка група Нова Србија-Милутин Јеличић Јутка. Од укупно 29, за њега је гласало 18 одборника. Поверење је поново указано досадашњој потпредседници Јасмини Савић и члановима општинског Већа.

Саша Милошевић, председник општине Брус захвалио се одборницима на указаном поверењу.

"Трудићу се да то поверење оправдам. Да причамо много нећемо, ми смо више да радимо. Да и даље наставимо, као што је радила Општина Брус", рекао је Милошевић.

Ток седнице пропраћен је са великим интересовањем. Осим бројних новинарских екипа испред зграде где се одржавала Скупштина били су представници позиције и опозиције.

Међу њима су били лидери Савеза за Србију Драган Ђилас, Бошко Обрадовић, Борко Стефановић.

Они су тражили да се на дневни ред стави именовање новог председника Општине, јер, како су навели, у супротном би Јутка би могао да обавља дужност председника општине, до избора новог.

Испред зграде Скупштине општине окупила се и група жена, која је дошла да пружи подршку Јеличићу.

Представници опозиције су затим одржали и протестну шетњу у Брусу.

Један од лидера Савезе за Србију, Драган Ђилас, рекао је да су ту пре свега ту да дају подршку Марији Лукић.

"Као и осталим грађанкама Бруса које су биле изложене сексуалном злостављању од стране досадашњег председника општине. И ово што се десило је њена велика победа, и победа свих оних који су били тако угрожени", навео је Ђилас.

Јеличић: И даље имам апсолутну подршку народа

Јеличић је, након седнице, рекао новинарима да је задовољан његовим наследником, јер ће, каже, наставити да ради онако како је и он сам радио.

Новинарима је поручио да не објављују неистине и лажи.

"Медијска тортура је урађена према мени. Ви ме нисте бирали, народ ме је бирао и ја апсолутну подршку имам и даље од свог народа и своје општине", казао је Јеличић.

На питање да ли би победио када би сутра били избори у Брусу, Јеличић је рекао: "90 одсто би победили".

Седница Скупштине протекла је без икаквих инцидената. Опозиција се разишла након шетње улицима Бруса, а одборници након обављеног посла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво