Оштра полемика Марије Обрадовић и Вјерице Радете

Посланице Марија Обрадовић и Вјерица Радета водиле су оштру расправу о измени и допуни Закона о безбедности саобраћаја, јер је Обрадовићeва, која је предлагач измена закона, рекла да су амандмани које су поднели радикали "скромни".

Посланици Српске напредне странке и Српске радикалне странке расправљали су о амандманима на измене и допуне Закона о безбедности саобраћаја.

Вјерица Радета рекла је да су измене закона о безбедности саобраћаја које подразумевају трајну регистрацију за тракторе предложене, јер је влада у медијима билa нападанa за претходно решење које предвиђа да се регистрација врши сваке године.

Оптужује владу да је неодговорна према пољопривредницима и упитала како министар Небојша Стефановић није знао у каквом су стању трактори и путеви прошле године када је овај закон био донет.

Народна посланица Марија Обрадовић рекла је да радикли користе сваку прилику да кажу нешто лоше о владајућој већини и министру Стефановићу.

"Нема простора коментарисати амандман, јер је јако скромно написан и образложен", поручила је Обрадовићева.

Рекла је да се однос државе према српском сељаку огледа управо у закону који ће усагласити оно што је реалност на терену.

"Када би радикали погледали сељаке очи у очи, ово не би смели да им кажу, али је много лако говорити за микфороном", рекла је Обрадовић.

Радета одговара да је Марија Обрадовић била скоро на неком терену за голф, јер са сељацима сигурно била није.

"Обрадовић прича да су нам амандмани скромни, а она 'нескромна' све говори 'њен закон, она, ја'", рекла је Радета.

Председавајући Владимир Маринковић покушао је да прекине Радету, захваливши јој се на излагању, али је она наставила да говори иако јој је микрофон био искључен.

Владимир Орлић се потом јавио за реч и објаснио да се власницима трактора и других радних машина даје могућност да се продужи регистрација, а да је мотив радикала за критику био лични анимозитет и жеља да се искале на неког.

"Оставите вашу мотивацију и погледајте шта је предложено, а шта сте ви предлозили амандманима. Кад се подвуче црта Обрадовић је предложила да се помогне људима, а ви сте амандманима рекли да не теба да им се помогне", рекао је Орлић. 

Радета је имала примедбу и на председавајућег Маринковића истакавши да "има потребу да се додворава напредњацима, јер његова странка неће бити на листи СНС за изборе, али да можда он хоће".

"Није Марија Обрадовић тај фактор. Погрешном сте се обратили. Вучић јој је пре неки дан рекао да више неће бити потпредседник странке", рекла је посланица СРС.

На опаске да радикали неће прећи цензус одговорила је да се они не баве политиком због цензуса већ због идеологије.

Посланици Скупштине Србије завршили су расправу о амандманима на измене и допуне Закона о безбедности саобраћаја. Након гласања наставили су расправу о амандманима на сет закона из области здравства.

број коментара 0 Пошаљи коментар